Kiviniemellä kunnianhimoa vaativiin tehtäviin

Keskustan pitää tulevissa eduskuntavaaleissa pyrkiä pääministeripuolueeksi, sanoo keskustalainen hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi. Myös häntä itseään kiinnostavat vaativammat tehtävät, mutta monien muiden keskustan johtavien poliitikkojen tavoin hänkin panttaa kantaansa puheenjohtajaehdokkuuteen keväälle.

– Kyllä olen valmis olemaan mukana miettimässä puolueen tavoitteita ja viemässä niitä käytäntöön ihan sillä paikalla mihin puoluekokous valitsee. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa, sen aika on lopputalvesta, alkukeväästä. Politiikassa on monenlaisia paikkoja, joissa voi viedä asioita eteenpäin, Kiviniemi sanoo STT:n haastattelussa.

Kiviniemi toimi keskustan varapuheenjohtajana vuosina 2003–2008, mutta hävisi edellisessä puoluekokouksessa äänestyksessä kansanedustaja Tuomo Puumalalle. Nyt hän sanoo, että tietää jo varapuheenjohtajan tehtävän.

– Siinä mielessä, että – totta kai kun olen tehnyt sen päätöksen, että sitoudun politiikan tehtäviin – niin kiinnostaa myös vaativammat tehtävät. Siinä mielessä kunnianhimoa löytyy, Kiviniemi sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.