Kiviniemi haluaa päätöksiä työurista jo ennen vaaleja

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) haluaa, että päätöksiä työurien pidentämisestä myös loppupäässä tehdään vielä tällä vaalikaudella.

– Hallituksella on halua viedä eteenpäin konkreettisia esityksiä jo tällä vaalikaudella. Ei ole mitään syytä siirtää kaikkia esityksiä seuraavalle vaalikaudelle, Kiviniemi sanoi pääministerin haastattelutunnilla Ylessä.

Kiviniemi kertoi patistelleensa työmarkkinajärjestöjä, jotta ne saisivat aikaan konkreettisia esityksiä ja päätöksiä voitaisiin tehdä.

Toisaalla haastattelutunnin kuluessa Kiviniemi arveli, että käytännössä ratkaisut siirtyvät seuraaviin hallitusneuvotteluihin.

Budjettiriihessään hallitus teki eräitä päätöksiä, joilla pyritään vauhdittamaan nuorten siirtymistä opintoihin ja sitä kautta nykyistä nopeammin myös työelämään.

Kiviniemi puolusti hallituksen päätöstä keventää turpeelle tulevaa veroa aiotusta.

Toisin kuin Matti Vanhanen (kesk.), Kiviniemi ei vaatinut pitäytymistä kysymyksissä, jotka liittyvät hallituksen ja pääministerin toimintaan. Häneltä kysyttiin muun muassa keskustalaisiin vaalirahojen vuoksi kohdistuneista rikosepäilyistä. Mitään uutta kerrottavaa hänellä ei asiasta ollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pakettiauton kuljettaja täräytti hiekkalastissa olevan kuorma-auton perään Ysitiellä – palokunta oli hetkessä paikalla

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa puhunut Hakkarainen vähätteli ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen

Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

IS: Äiti ja tytär löysivät Luonetjärven rantavedestä satoja patruunoita Tikkakoskella – Puolustusvoimat: patruunat ovat meidän, alkuperästä ei tietoa

Poliisi tutkii Hietalahden ampumista kolmena murhan yrityksenä – Silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja "raksavaatteisiin" pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Rekkakuskit avasivat autonsa ovet – katso, miten rekkamies sisustaa työpaikkansa

Epäilty rattijuoppo ajoi nokkakolarin marjanpoimijoiden pikkubussin kanssa Seinäjoella –  loukkaantuneista kaksi sai vakavia vammoja, ei enää välitöntä hengenvaaraa

Karstulan Kimingillä rokataan Beatlesia – Jimi Nikkinen esiintyy Uittokalliorockissa lauantaina

Äänekosken puistopiknikillä kuullaan musiikkia jazzista rappiin – Tuuletar ja Grind 3 esiintyvät

Vanhusten hoitokodin johtajalle ehdollista lääkehoidon ja lääkäriin viennin laiminlyönnistä – asukkaat kärsivät pakkoliikkeistä ja tokkuraisuudesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.