Klooridesinfiointi otettiin käyttöön Tikkakosken vedenkäsittelylaitoksella – veden maku muuttui

Jyväskylän Energia ottaa käyttöön reilu vuoden kunnostuksessa olleen Köntyslammen vedenkäsittelylaitoksen. Laitoksella otettiin käyttöön klooriamiinidesinfiointi, minkä vuoksi vedessä saattaa nyt havaita kloorin makua tai hajua.

Tuotantoinsinööri Marja-Liisa Puttonen kertoo, että kloorin määrä vedessä on vähäinen ja sen saattaa havaita herkän haju- tai makuaistin omaavat.

Köntyslammen primääridesinfiointi on edelleen UV-desinfiointi, joka ei muuta veden hajua tai makua. Klooriamiinidesinfiointi on käytössä useimmilla vedenkäyttölaitoksilla.

Koska Köntyslammen vedenkäsittelylaitos on ollut pois käytöstä niin pitkään, vesijohtovedessä saattaa esiintyä lähipäivinä sameutumahaittoja. Tämä johtuu siitä, että putkiston sisäpinnoilla oleva sakka saattaa lähteä liikkeelle, sillä vesi tulee verkostoon nyt eri suunnasta kuin aikaisemmin.

Jos hanasta tulee sameaa vettä, se menee yleensä ohi juoksuttamalla vettä. Jyväskylän Energia kuitenkin muistuttaa, että epätavallisen makuista, hajuista tai väristä vettä ei tule käyttää talousvetenä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .