Kohta koululaiset opiskelevat etiikkaa ja draamaa

Peruskoululaiset saattavat muutaman vuoden päästä opiskella etiikkaa ja draamaa. Etiikan tunneilla kaikki oppilaat voisivat pohtia arvokysymyksiä yhdessä riippumatta siitä, minkälainen maailmankatsomus heillä on. Draama opettaisi lapset ryhmätyöhön ja vuorovaikutukseen.

Oppiaineiksi etiikkaa ja draamaa ehdottaa perusopetuksen tuntijaon uudistusta pohtinut työryhmä. Uusien oppiaineiden lisäksi se ehdottaa peruskouluun pidempiä koulupäiviä.

Tunteja tulisi lisää ykkös- ja kakkosluokkalaisille sekä viides- ja kuudesluokkalaisille. Kullekin vuodelle tulisi lisää noin 40 oppituntia.

Valinnaisaineita, taideaineita ja liikuntaa työryhmä lisäisi huomattavasti.

Eduskunta on tänään myös päättänyt, että erityisopetusta tarvitsevien opetus järjestetään jatkossa tavallisissa luokissa aina kun se on mahdollista. Päätöksen taustalla on erityisopetuksen raju lisääntyminen.

Kuntia lakiuudistus on arveluttanut, koska ryhmäkokojen kasvu ja koulunkäyntiavustajien määrän vähentyminen huolettavat niitä. Sivistysvaliokunnan mielestä uudistus ei saa johtaa erityisluokkien poistamiseen ja ryhmäkokojen kasvuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.