Kohuasianajaja Heikki Lampelan ehdollinen vankeus pysyi hovissa

Tuomiot voivat vaarantaa Lampelan jatkon asianajajana.

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa asianajaja Heikki Lampelan käräjätuomion pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Lampela tuomittiin 80 päivän ehdolliseen vankeuteen. Uhri oli hänen naisystävänsä.

Lampelan katsottiin muun muassa kuristaneen naisystäväänsä ja uhanneen tätä veitsellä. Pahoinpitely tapahtui toukokuussa 2015 Lampelan kesämökillä Espoossa.

Lampela tuomittiin myös viime vuonna sakkoihin naisystävänsä uhkaamisesta ja lievästä pahoinpitelystä. Käräjäoikeus langetti tästä 30 päiväsakkoa.

Lampela valitti tuomiosta, ja sitä on määrä käsitellä hovioikeudessa toukokuussa.

Asianajajaliitto voi jopa erottaa

Tuomiot voivat vaarantaa Lampelan jatkon asianajajana. Mikäli juristin ammatissa toimiva henkilö tuomitaan rikoksesta, Asianajajaliitto voi langettaa asiasta seuraamuksia.

Seuraamuksista päättää liiton oma riippumaton valvontalautakunta. Lievimmillään seuraamus on huomautus, ankarin seuraamus taas on erottaminen liitosta.

Asianajajaliiton valvontalautakunta käsittelee Lampelan tapauksen vasta sen jälkeen kun yhdestä tai molemmista tuomioista on saatu lainvoimaiset ratkaisut. Lampela voi edelleen hakea valituslupaa tänään annettuun hovituomioon korkeimmalta oikeudelta.