Kohuprofessori Puolimatka: "Translaki madaltaa kynnystä sukupuolenvaihdosleikkauksiin ja mielenterveysongelmat jäävät selvittämättä"

Kolmisenkymmentä ihmistä on saapunut Nikolainkulmaan maanantaiseen kristillisdemokraattien vaalitilaisuuteen Jyväskylään. Kahvijonossa iäkkäämpi pariskunta kerää aseteille suolaisia ja makeita, mutta herkuista huolimatta ilmeet ovat vakavat. Keuruulaiset kertovat, että ovat viime päivinä kovasti rukoilleet lapsenlapsensa puolesta, jotta tyttö ei aloittaisi pitkää hoitoa sukupuolenvaihdokseen.

– Älä kirjoita meistä nimellä tai kuvalla, tämä on meille niin herkkä asia juuri nyt, vetoaa mies.

Kristilisdemokraattien vaalitilaisuutta tähditti professori Tapio Puolimatka, jonka Sukupuoli muutoksessa -kirjan julkistamistilaisuus vietettiin samalla istumalla. Kasvatuksen teorian ja tradition professorina Jyväskylän yliopistossa toimivan Puolimatkan erityisaloina ovat tieteenfilosofia ja kasvatusfilosofia. Hän on herättänyt huomiota avioliittoon, transukupuolisten oikeuksiin ja poliittiseen korrektiuteen liittyvillä mielipidekirjoituksilla eri medioihin. Jyväskylässä esiintyi hyväntuulinen translain ja Setan haastaja.

 

Uutuusteos jatkaa Puolimatkalle tutuilla konservatiivis-kristillisillä linjoilla. Avioliitto on miehen ja naisen välinen sekä normeihin vahvasti vaikuttava asia. Se merkitsee haastetta kasvaa äidiksi tai isäksi. Oppi sukupuolen vaihdettavuudesta korostaa yksilön valinnanvapautta, romuttaa luonnollisen perheen perustaa ja avioliittonormien velvoittavuutta. Puolimatkan mukaan vireillä oleva translaki madaltaa nuorten kynnystä päästä sukupuolenvaihdosleikkauksiin, ja vaihdostarpeen taustalla olevat varsinaiset mielenterveysongelmat jäävät selvittämättä. Puolimatka vannoo luonnontieteellisen sukupuolen määräytymisen nimiin.

– Transaate on epätieteellinen. Siinä sukupuoli ymmärretään sukupuoliseksi tunteeksi, johon nuori voi vaihtaa hormonihoidoilla ja leikkauksilla. Hoitojen pitkäaikaisvaikutuksista ei ole tutkimusta. Translaki rajoittaa lapsen vanhempien oikeutta kasvattajina, totesi Puolimatka.

 

Kuulijat eivät Puolimatlkan näkemyksiä haastaneet. Esitystä kuunnellut Milja Lehtinen valitteli, että ei ymmärtänyt kaikkea ja heikko kuuluvuuskin kiusasi.

– Paljon tämä antoi pohdittavaa, sanoi Lehtinen.

– Minäkään en kaikesta saanut selkoa, mutta tuo epätieteellinen aatteeseen nojaava lakiesitys on hämmästyttävä, totesi Osku Rintala.

Annikki Pekkanen kirjoitti ahkerasti muistiinpanoja esityksestä.

– Puolimatka on oppinut ja tieteellisesti hyvin perehtynyt teemoihin. Minusta ei olisi hänen ajatuksiaan haastamaan, totesi Pekkanen.

 

Puolimatka sai eduskuntavaaleissa 1 956 ääntä, eikä yltänyt kansanedustajaksi. EU-vaaleissa hän pitää 5000 ääntä mahdollisena. Kristillisdemokraattien toinen keskisuomalainen ehdokas on Ariel Livson Kuhmoisista. Hän opiskeli 1970-luvulla arkeologiksi Jerusalemin Heprealaisessa yliopistossa ja valmistui myös Israelin valtion turistioppaaksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .