Koira auttaa lasta oppimaan lukemista

Lukihäiriöstä tai esiintymisjännityksestä kärsivät lapset voivat saada apua ihmisen parhaalta ystävältä. Tampereella kokeillaan lasten lukutunteja koirille.

Lue luppakorvalle -tunnilla kouluikäiset lukevat koiralle ääneen kirjaa. Yhdysvalloista lähtöisin oleva menetelmä on saanut suosiota eri maissa.

- Lapsen ei tarvitse jännittää, koska koira ei arvostele eikä kommentoi lukemista. Paikalla on myös koiran ohjaaja, mutta hän on kauempana omissa oloissaan, kertoo Ritva Hokka-Ahti Tampereen kaupunginkirjastosta.

Ideana on rohkaista esimerkiksi sellaisia lapsia, joilla on sanojen hahmottamisen ja ääntämisen ongelmia. Koiralle lukeminen sopii myös kaikille muille lapsille, joita halutaan rohkaista kirjojen pariin.

Lukukoirasta on saatu hyviä kokemuksia myös Helsingissä, jossa kuulijana on palvellut esimerkiksi Börje-koira.

Tunteja pidetään Tampereen pääkirjastossa torstaisin 31. tammikuuta alkaen. Kuulijoina on opaskoiria ja kennelpiirin kaverikoiria.

Tunnin aikana kaksi lasta ehtii lukea koiralle. Lukijoilta tarvitaan etukäteisilmoittautuminen ja vanhempien lupa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.