Koira puri tyttöä kasvoihin – poliisi jäähdyttelee keskustelua

Poliisi haluaa rauhoitella rönsyilemään lähtenyttä keskustelua koskien tapausta, jossa koira puri seitsemänvuotiasta tyttöä kasvoihin viime perjantaina Suonenjoella.

Sosiaalisessa mediassa liikkeelle lähteneet tiedot ovat poliisin mukaan monelta osin virheellisiä. Virheellisten tietojen mukaan koira olisi esimerkiksi juoksennellut irrallaan ja purrut tyttöä lähikaupan pihassa.

Poliisin mukaan kaksi seitsemänvuotiasta tyttöä menivät koulun jälkeen perjantaina toisen tytön kotiin. Paikalla ei ollut aikuisia, mutta bullmastiffi-koira oli sisällä asunnossa. Koira puri vierasta tyttöä kasvoihin ja aiheutti tälle vammoja kasvoihin.

Koiran purtua tyttöä tämä juoksi ulos talosta ja lähistöllä ollut henkilö soitti hätäkeskukseen. Tyttö kuljetettiin ambulanssilla Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Tyttöä purrut 3-vuotias bullmastiffi-uros ei ole koiran omistajan mukaan ennen käyttäytynyt vastaavalla tavalla. Myöskään poliisi ei ole aiemmin saanut tietoa kyseisestä koirasta tai sen vaarallisuudesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.