Koira usutettiin turvapaikanhakijoiden kimppuun Jyväskylässä – poliisi kaipaa havaintoja tekijöistä

Jyväskylän Kangasvuoressa lähellä turvapaikanhakijoiden majoitusyksikköä sattui perjantaina välikohtaus, jossa kolmen miehen porukka usutti koiransa neljän turvapaikanhakijan kimppuun.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Timo Hänninen kertoo, että poliisille tapahtuneesta kirjatun rikosilmoituksen mukaan tilanne sattui osoitteessa Huhta 1, jossa sijaitsee turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikkönä toimiva entinen Kangasvuoren sairaala. Varsinaisen tapahtuman ajankohta on epävarma, mutta ilmoitus poliisille on tullut hätäkeskuksen kautta yhdeksältä illalla.

Poliisin kirjaamien tapahtumatietojen perusteella kolme miestä, joilla on ollut mukanaan isokokoinen ja tumma koira, kohtasivat pihalla neljä ulkomaalaista miestä.

– Tapahtumatietojen perusteella koira olisi usutettu näiden neljän henkilön kimppuun. Tilanteessa koira puri yhtä henkilöistä selkään. Uhrille tuli selkään nirhaumia, Hänninen kertoo.

Kangasvuoren hätämajoitusyksikön johtaja Matti Hautala vahvisti lauantaina Keskisuomalaiselle, että Kangasvuoressa on perjantaina sattunut turvapaikanhakijoihin kohdistunut uhkatilanne, jonka vuoksi paikalla on käynyt myös poliisi.

– Tilanteesta on tehty rikosilmoitus, Hautala sanoi.

Poliisi ei lauantaina pystynyt vahvistamaan epäiltyjen tekijöiden kansallisuutta.

Poliisi kaipaa havaintoja

Rikoskomisario Timo Hännisen mukaan tilanteessa epäillään ainakin pahoinpitelyä. Tekijöiden tarkemmat tuntomerkit eivät ole poliisin tiedossa. Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja tapahtumista. Havainnot voi soittaa poliisin vihjenumeroon 0800-181880.

Kangasvuoren majoitusyksikössä satunnaisesti vapaaehtoisena toimiva nainen törmäsi epämiellyttävään tilanteeseen perjantaina illalla.

– Kun kävelin omalle autolleni, kuulin vartijan puhuvan vastaanottokeskuksen pihassa puhelimeen. Vartija soitti paikalle poliiseja. Vartijan puheesta sain käsityksen, että joku oli usuttanut koiransa iltalenkillä olleen turvapaikanhakijan kimppuun, nainen kertoo.

Naisen mukaan hänen näkemänsä tilanne sattui yhdeksän jälkeen illalla. Naisen mukaan vastaanottokeskuksen arjessa uhkaavia ilmiöitä on ollut ennenkin.

– Viestiä on tullut, että ulkopuoliset uhkaavat. Alussa siellä on käyty rikkomassa ikkunoita, ja alkuaikoina työntekijöiden autojen rekisterikilpiä on käyty kuvaamassa, hän kertoo.

Juttua korjattu 10.10.2015 klo 19.10: Poliisin kirjaamien tapahtumatietojen perusteella kolme miestä olisi usuttanut koiransa neljän turvapaikanhakijan kimppuun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .