Lähes sata ihmistä osallistui etsintöihin – sata kiloa rakkautta löytyi, mutta sydämet särkyivät

Lähes sata talkoolaista, kuvauskopteri ja lentokone osallistuivat 100-kiloisen Viljo-bernhardilaisen etsintöihin.

Useita päiviä kestänyt kadonneen, 2,5-vuotiaan bernhardilaiskoira Viljon etsintä Jyväskylän Korpilahdella päätyi ikävään lopputulokseen sunnuntaina. Mopolla liikkunut etsijä löysi Viljon tien poskesta, ojan pohjalta menehtyneenä.

Koiran omistaja Annemari Auvinen kertoo, että Viljo oli löydettäessä tyynenä nukkuma-asennossa, pää etutassujen päällä. Jäljet kertoivat sen tulleen viimeiselle lepopaikalleen metsän suunnasta, ei tieltä.

Koirassa ei ollut havaittavissa ulkoisia vammoja. Maanantaina Viljo toimitettiin Eviralle tarkemman kuolinsyyn selvittämiseksi.

"Löydä sata kiloa rakkautta"

Löytöpaikka on linnuntietä noin kilometrin päässä katoamispaikasta. Katoaminen tapahtui maanantaina 26.9. jonka jälkeen jo samana iltana useat ihmiset osallistuivat etsintöihin viime sunnuntaihin saakka.

– Haluan kiittää lähes sataa etsijää suurenmoisesta työstä, jonka he tekivät. Laajoilla etsinnöillä oli iso merkitys koiran löytymisessä. Löytyminen oli todennäköisempää, kun niin moni oli asialla.

Auvinen sanoo, että auttajat tekivät kadonneesta Viljosta katoamisilmoituksen ja jakoivat sitä Korpilahden Hyrkkölän ympäristössä. Vapaaehtoiset jakoivat myös kartalla etsintäalueita merkiten siihen jo läpikäydyt paikat.

Jopa Facebookiin perustettiin ryhmä Löydä sata kiloa rakkautta.

"Ei jälkeäkään"

Mukana oli etsinnöissä kuvauskopteri eli drone-lennokki. Myös Lievestuoreelta ilmaan lähtenyt lentokone haravoi aluetta siinä toivossa, että isokokoinen, 100-kiloinen Viljo näkyisi maastossa.

– Etsintäalueelle vietiin juoksullaan olevia narttukoiria ajatuksena, että Viljo lähtisi seuraamaan jälkiä. Lopulta Viljon löysi liikkeellä ollut mopoilija, sanoo Auvinen.

Hänen mukaansa erikoista on se, että koko viikon aikana Viljosta ei saatu yhtään oikeaa havaintoa tai jälkeä. Soittoja oli tullut paljon isäntäperheen puhelimeen, mutta saadut havainnot eivät koskeneet kadonnutta Viljoa.

Viljon katoamisesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .