Koirankakat kuumentavat Jyväskylässä – ruotsalaiset tarjoavat apuaan

Jokakeväinen kuuma keskustelu lumen alta paljastuvista koirankakoista voi olla pian historiaa Jyväskylässä.

Katukuvaan nimittäin asennetaan telineitä koirankakkapusseille, mikäli kaupunkirakennelautakunta antaa kokouksessaan tiistaina kaupungin virkamiehille valtuudet neuvotella asiasta sopimus ruotsalaisen yrityksen kanssa.

Telineisiin kiinnitetään pusseja, joita koirien ulkoiluttajat voivat hyödyntää kerätessään lemmikkiensä jätökset talteen.

Telineitä tulee yleisille alueille yhteensä 25. Kaksi telinettä on suunniteltu sijoitettavaksi Kuokkalan ja Aatoksenkadun koirapuistoihin, Harjulle sekä Palokkajärven rantapolulle.

Yhden telineen ovat saamassa Laivarannantien pää (Säynätsalo), Neulaskankaan toimintapuisto (Keljonkangas), Myllyjärvi (Laarin kohdalla puistopolulla), Jussinparta (Keltinmäki), Yrttisuon toimintapuisto (Kuokkala), Survon omenatarha (Kuokkala), Shikaani (Kuokkala), Pitkänpytingintie (Vaajakoski), Vesmannintie keskiviherkaista (Vaajakoski), Kirkkopuisto (keskusta), Puistotori (keskusta), Stavangerinpusto (Viitaniemi), Lutakonpuisto (Lutakko), Satamapuisto (Lutakko), Palokan tori (Palokka), Jokipuisto (Tikkakoski) ja Keskuspuisto (Korpilahti).

Telineisiin mainoksia – tietyin ehdoin

TiksPac Norden AB tarjoaa kaupungin katukuvaan koirankakkapussitelineitä ja -pusseja vastineeksi siitä, että se saa sijoittaa mainospaikkoja sisältäviä telineitä yleisille alueille. Sopimusluonnoksen mukaan kaupunki osoittaa vastikkeetta sijoituspaikat telineille kaupungin yleisiltä alueilta ja asentaa ne paikoilleen. Kaupunki myös täyttää säännöllisesti telineet koirankakkapusseilla.

Ruotsalaisyritys puolestaan vastaa kustannuksellaan mainospintojen myynnistä, tuotannosta ja mainosten vaihtamisesta sekä telineiden että pussien toimittamisesta. Pussien on oltava täysin kompostoituvia ja biohajoavia.

Yhtiöllä on vastaavat sopimukset 47 kunnan kanssa – muun muassa Jämsässä, Laukaassa ja Äänekoskella. Isoista kaupungeista sopimus on esimerkiksi Helsingin, Turun ja Tampereen kanssa.

Ruotsalaisyritys voi myydä pussitelineisiin haluamiaan mainoksia muutamalla rajoituksella. Kiellettyjä ovat pikavippimainokset tai sellaiset mainokset, jotka ovat "yleisen mielipiteen mukaan paheksuttavia tai kaupungin imagon vastaisia".

Paheksuttavaksi luetaan muun muassa "erilaiset aikuisviihteeseen viittaavat tai vastaavat, yleistä moraalista paheksuntaa herättävät mainokset".

Mikäli kaupunki ja yritys pääsevät telineistä sopimukseen, on se voimassa neljä vuotta. Sopimus jatkuu sen jälkeen kaksi vuotta kerrallaan, ellei kumpikaan osapuoli irtisano sitä. Telineiden tarkkaa ilmestymisajankohtaa ei vielä tiedetä, koska sopimusta ei ole tehty. Yhtiö myös tarvitsee myyntiaikaa telineiden mediapaikoille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .