Kokkien maailmanmestaruus lipui Yhdysvalloille – Suomen annoksissa maistui metsä

Suomen Vottosen lautasella oli maa-artisokkamosaiikki maustettuna suomalaisella herkkutatilla ja kuusenkerkällä.

Kokkien maailmanmestaruuskilpailuksi tituleeratun Bocuse d'Orin voiton korjasi Yhdysvallat. Suomen Eero Vottonen joukkueineen jäi kuudennelle sijalle.

Ranskan Lyonissa keskiviikkona päättyneeseen kisaan osallistui yli 20 kilpailijaa, joiden piti valmistaa 5 tunnissa ja 35 minuutissa 14 lautasannosta sekä 14 annoksen vadilla tarjoiltava ruoka. Lautasannokset tehtiin nyt kasvisraaka-aineista.

Valmentaja Matti Jämsén oli pettynyt Suomen sijoitukseen, mutta ylpeä suorituksesta.

– Olin todella varma, että palkinto tulee tällä kertaa. Kisa-alueen käytäväpuheissa meille ennustettiin korkeita sijoja, hän sanoi Elo-säätiön eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön tiedotteessa.

Vottosen lautasella oli maa-artisokkamosaiikki maustettuna suomalaisella herkkutatilla ja kuusenkerkällä. Lisäksi siltä löytyi muun muassa paahdettua keltajuurta, sipulia ja poltettua salottisipulia.

Vadilla tarjoiltavan ruuan pääraaka-aineina olivat Bressen kana ja eurooppalainen hummeri. Myös tässä maistui suomalainen metsä, muun muassa kuusi, mänty sekä katajainen savu.

Kisan kakkonen oli Norja ja kolmonen Islanti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.