Koko oppositio protestoi kotihoidon tuen muuttamista

Keskusta on saanut koko opposition mukaan välikysymykseen kotihoidon tuen muuttamisesta. Opposition eduskuntaryhmät päättivät asiasta torstaina.

Hallituksen suunnitelmana on jakaa kotihoidon tuki vanhempien kesken. Hallitukselta odotetaan konkreettista esitystä tuen muuttamisesta syksyn aikana.

Oppositio on syyttänyt hallituksen suunnitelmaa kotihoidon tuen leikkaukseksi. Oppositiosta on esitetty, että perheiden pitäisi itse saada päättää tuen käyttämisestä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaati puolueensa tilaisuudessa niin ikään hallitusta perumaan aikeensa jakaa kotihoidon tuki vanhempien kesken.

- En ymmärrä mitenkään, että hallitus haluaa puuttua siihen perheen sisäisen työnjakoon, kuka hoitaa lapset perheen sisällä. Jos mies ottaa kaksi vuotta kotihoidon tukea, ottakoon. Jos nainen ottaa kaksi vuotta, ottakoon. Miten siihen tarvitaan jotain ulkopuolista tahoa?

Soinin mukaan nykyjärjestelmä toimii erinomaisesti, eikä toimivaa mallia pidä muuttaa. Perussuomalaiset aikoo pitää Soinin mukaan asiassa yllä yhdessä keskustan kanssa niin kovaa painetta, että asia muuttuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.