Kokoomuksen Vartiainen: henkilöstön asemaa työpaikoilla vahvistetaan

Henkilöstön asemaa ja tiedonsaantia työpaikkojen päätöksenteossa vahvistetaan osana paikalliseen sopimiseen siirtymistä, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kertoi tänään eduskunnassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Vartiainen on ollut mukana muotoilemassa paikallisen sopimisen vahvistamiseen tähtääviä toimia pääministeri Juha Sipilän hallituksen hallitusneuvotteluista lähtien.

Vartiaisen mukaan paikallisen sopimisen perälautana säilytetään työehtosopimus, jonka tasoa ei paikallisesti voi alittaa.

Kun paikalliseen sopimiseen ei jatkossakaan pakoteta sen paremmin työnantajia kuin työntekijöitä, voi kumpi tahansa osapuoli ilmoittaa haluavansa noudattaa työehtosopimuksen tasoa paikallisesti neuvotellun sopimuksen sijaan, Vartiainen huomauttaa.

– Kokoomus uskoo siihen, että suomalaiset työntekijät ja yritysjohto osaavat sopia järkevästi niin, että yritysten tuottavuus ja työllistämismahdollisuudet kohenevat. Työehtosopimuksista ilmenevät vähimmäisehdot säilyvät kuitenkin kaikissa yrityksissä työpaikkasopimista rajaavana vähimmäistasona, Vartiainen sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän välittämässä tiedotteessa.

Vartiaisen mukaan Suomen nykyinen, yleiskorotuksiin perustuva palkkasopiminen ei ole "sopusoinnussa hintavakauden, globaalitalouden ja eurojäsenyyden kanssa".

Hallitus ilmoitti tänään, että paikallista sopimista pyritään vahvistamaan työehtosopimusten kautta. Työehtosopimuksia täydennetään paikallista sopimista tukevalla lainsäädännöllä. Sääntelyn tarvetta arvioidaan toukokuussa.

Hallituksen mukaan työpaikoilla pitäisi pystyä sopimaan esimerkiksi palkoista, palkkausjärjestelmistä, palkanlisistä ja työajoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.