Kokoomuksen Vartiainen: henkilöstön asemaa työpaikoilla vahvistetaan

Henkilöstön asemaa ja tiedonsaantia työpaikkojen päätöksenteossa vahvistetaan osana paikalliseen sopimiseen siirtymistä, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kertoi tänään eduskunnassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Vartiainen on ollut mukana muotoilemassa paikallisen sopimisen vahvistamiseen tähtääviä toimia pääministeri Juha Sipilän hallituksen hallitusneuvotteluista lähtien.

Vartiaisen mukaan paikallisen sopimisen perälautana säilytetään työehtosopimus, jonka tasoa ei paikallisesti voi alittaa.

Kun paikalliseen sopimiseen ei jatkossakaan pakoteta sen paremmin työnantajia kuin työntekijöitä, voi kumpi tahansa osapuoli ilmoittaa haluavansa noudattaa työehtosopimuksen tasoa paikallisesti neuvotellun sopimuksen sijaan, Vartiainen huomauttaa.

– Kokoomus uskoo siihen, että suomalaiset työntekijät ja yritysjohto osaavat sopia järkevästi niin, että yritysten tuottavuus ja työllistämismahdollisuudet kohenevat. Työehtosopimuksista ilmenevät vähimmäisehdot säilyvät kuitenkin kaikissa yrityksissä työpaikkasopimista rajaavana vähimmäistasona, Vartiainen sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän välittämässä tiedotteessa.

Vartiaisen mukaan Suomen nykyinen, yleiskorotuksiin perustuva palkkasopiminen ei ole "sopusoinnussa hintavakauden, globaalitalouden ja eurojäsenyyden kanssa".

Hallitus ilmoitti tänään, että paikallista sopimista pyritään vahvistamaan työehtosopimusten kautta. Työehtosopimuksia täydennetään paikallista sopimista tukevalla lainsäädännöllä. Sääntelyn tarvetta arvioidaan toukokuussa.

Hallituksen mukaan työpaikoilla pitäisi pystyä sopimaan esimerkiksi palkoista, palkkausjärjestelmistä, palkanlisistä ja työajoista.

Uusimmat

Kotimaa

Ylen päätoimittaja pyysi Jyväskylän yliopistolla anteeksi rekryvideon aiheuttamaa närää – "Keskustelu ei todellakaan ollut mitään hymistelyä"

Ärrävikainen joutuu jonottamaan Jyväskylän seudulla jopa viisi kuukautta – seuraavaksi kokeillaan puheterapeutin vastaanottoa netissä

Järviä rehevöittävästä vieraslajista voi tulla tärkeä biokaasulähde tai lannoitetta – se selviää kolmen vuoden päästä

Sää viilenee mutta kuivuus jatkuu – juuri nyt ilmassa on paljon koivun siitepölyä

Jyskän asukkaat sammuttivat palon asuinalueen läpi menevällä polulla

Isän odottamaton kuolema lähensi Heikki Herliniä ja Riikka-siskoa: "On hyvin tärkeää, että ihmisiä katsotaan ilman massiivisia lokerointeja"

Päiväkodin hoitajaa syytettiin 5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä Jyväskylässä: "Oikeutettu ja hyväksyttävä menettely"

Valiokuntien puheenjohtajuuksista kiinnostava jako: perustuslakivaliokunta SDP:lle, sote-valiokunta keskustalle ja ulkoasiainvaliokunta perussuomalaisille

Eduskuntaryhmät jakoivat valiokuntien puheenjohtajuuksia: Suuri valiokunta vihreille, perustuslakivaliokunta SDP:lle

Petäjäveden liikenneympyrän lähellä savusi – syynä käsistä lähtenyt heinien poltto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.