Kokoomuksen kenttä pohtii, kumpi on mieluisampi – Keskusta vai SDP?

Kokoomuksen kenttäväki korostaa, että keskustalla ja sosiaalidemokraateilla on hyvät ja huonot puolensa, kun pohditaan tulevaa hallituspohjaa. Viime kädessä vaalitulos ratkaisee tulevat hallituskumppanit.

Yhteistyö SDP:n kanssa voisi sujua, jos puolueen johdossa olisi Paavo Lipposen (sd.) kaltainen oikeistodemari. Osa on jättämässä perussuomalaiset hallitusoven ulkopuolelle, osa pitää sitä raollaan.

Marko Vauhkonen Nastolasta korostaa hallitusohjelman merkitystä. Se ratkaisee, ketkä ovat valmiit lähteä tekemään kokoomuslähtöistä ohjelmaa ja kenellä on samanlaiset arvot.

– On mielenkiintoista nähdä, mikä sote-ratkaisun kohtalo on ja miten sitä viedään jatkossa eteenpäin.

"Mieluisuudesta en tiedä"

Kari Savolainen Joensuusta sanoo, että keskusta on ehdottomasti mieluisampi kuin SDP. Apupuolueina voisivat olla kristillisdemokraatit ja siniset.

Mieluisuudesta en tiedä, mutta välttämättömyys tulee olemaan sinipuna, mutta tämä on veikkaus, kertoo Markko Rothström Varkaudesta.

Timo Erkkilä Heinolasta jatkaisi yhteistyötä keskustan kanssa, koska se on toiminut hyvin ja talous elpyy.

– En ole kepun suuri ystävä, mutta kepun ja RKP:n akseli on paras, Olli Konttinen Jyväskylästä sanoo.

Konttisen mukaan SDP:n ja kokoomuksen yhteistyö toimi hyvin Paavo Lipposen (sd.) aikana.

Jouni Holopainen Kuopiosta odottaa puolueiden vaaliohjelmia. Hän korostaa kansainvälisyyden ja kaupungistumisen merkitystä samoin kuin valinnanvapauden läpiviemisen varmistamista. Hän on valmis yhteistyöhön kera niiden puolueiden, jotka jakavat nämä näkemykset.

Mikko Vieltojärvi Vantaalta pitää RKP:tä parhaana kumppanina. Keskustalla ja SDP:llä on hyvät ja huonot puolensa. Hän arvioi, että perhevapaauudistuksessa ja sosiaaliturvan uudistamisessa SDP on lähempänä kuin keskusta.

Raili Paavonen Jyväskylästä nostaa keskustan mieluisimmaksi kumppaniksi ja perustelee sitä nykyisellä hallitusyhteistyöllä. SDP:hen hän suhtautuu kriittisesti.

"Ei missään tapauksessa"

Rothström sanoo, että vaalitulos pudottaa perussuomalaiset hallituksen ulkopuolelle.

– Ei missään nimessä, sanoo Vieltojärvi.

Paavonen on yhtä tiukkana. Perussuomalaisten linjassa ja arvoissa pitäisi tapahtua isoja muutoksia. Savolainen pitää perussuomalaisten hallitukseen tuloa hankalana, mutta ei mahdottomana.

– Ei ole järkevää ottaa ehdottomia kantoja, mutta lähtökohtaisesti ei, Konttinen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .