Kokoomuksen ministerit saivat uudet valtiosihteerit

Kokoomuksen ministerit saavat uudet valtiosihteerit ja erityisavustajat. Tutuin avustajakaartista on pääministeri Jyrki Kataisen luottomiehenä tunnettu Juho Romakkaniemi, joka siirtyy ministeriryhmän erityisavustajaksi. Romakkaniemi on ollut viimeksi kuluneet kaksi vuotta talouskomissaari Olli Rehnin kabinetissa Brysselissä. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren tuleva valtiosihteeri Sirkku Linna puolestaan on toiminut aiemmin Kataisen erityisavustajana.

 Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon valtiosihteeriksi tulee Sami Paatero, joka on toiminut aiemmin kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteerinä sekä Anne Holmlundin ja Suvi Lindénin erityisavustajana.

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn valtiosihteeriksi tulee Pia Pohja. Hän on toiminut vuoden 2012 kesäkuusta alkaen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon valtiosihteerinä. Tätä ennen hän toimi Terveyspalvelualan liiton toimitusjohtajana.

Pohja on aiemmin toiminut muun muassa vakuutusyhtiö Fennian viestintäjohtajana sekä sosiaali- ja terveysministeri Maija Perhon erityisavustajana.

Pääministerin valtiosihteerinä jatkaa Olli-Pekka Heinonen.

Avustajat ja valtiosihteerit nimitetään tehtäviinsä hallituksen vaihtumisen jälkeen.

Korjattu nimitysaikataulua: Uudet valtiosihteerit ja avustajat nimitetään vasta hallituksen vaihtumisen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.