Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat mittelevät tenttikiertueella

Nykyinen puheenjohtaja Alexander Stubb sekä hänen haastajansa Petteri Orpo ja Elina Lepomäki keskustelevat tentissä Suomen ja kokoomuksen tilasta.

Kokoomuksen puheenjohtajuutta tavoittelevat ehdokkaat ottavat toisistaan mittaa kuudessa puheenjohtajatentissä, joista ensimmäinen pidetään tänään Seinäjoella.

Nykyinen puheenjohtaja Alexander Stubb sekä hänen haastajansa Petteri Orpo ja Elina Lepomäki keskustelevat tentissä Suomen ja kokoomuksen tilasta.

Kaikki kolme ehdokasta ovat jo avanneet henkilökohtaiset kampanjansa.

Puheenjohtajapaikkaansa puolustava valtiovarainministeri Stubb on kertonut aikovansa jälleen soittaa läpi suuren tukun puoluekokousedustajia. Perjantaina kampanjansa käynnistänyt Stubb sanoi soittaneensa silloin jo yli 100 puhelua.

Sisäministeri Orpo avasi kampanjansa eilen korostamalla luottamusta ja keskiluokan asemaa. Orpo on sanonut olevansa valmis ryhtymään valtiovarainministeriksi, jos hänet valitaan puheenjohtajaksi.

Kansanedustaja Lepomäki on asemoitunut puheenjohtajaehdokkaista oikealle etenkin talouspoliittisten linjaustensa myötä. Viime viikolla kampanjaansa avatessa hän linjasi, että Suomi kaipaa hallittua riskinottoa niin politiikassa kuin taloudessakin. Riskinotolla hän tarkoitti ihmisten ja yritysten nykyistä laajempaa vapautta sekä vastuita.

Seinäjoen jälkeen puheenjohtajakiertue jatkaa Joensuun, Oulun, Turun ja Tampereen kautta Helsinkiin. Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuun puoluekokouksessa Lappeenrannassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.