Kokoomuksen vaalivalvojaisissa Jyväskylässä jaksettiin hymyillä

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa jyväskyläläisessä Harry's pubissa annettiin raikuvat aplodit, kun ennakkoäänestyksen tulokset saatiin. Valtakunnallinen, yllättävänkin hyvä kokonaistulos näytti satavan myös Keski-Suomen kokoomuslaisten laariin.

Keski-Suomen kokoomuksen toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiainen tosin valoi öljyä laineille – vaikka tyytyväinen olikin.

– Illan kuluessa tunteet vaihtelevat todella paljon, Rouhiainen sanoi.

Kokoomuksen ainoa istuva keskisuomalaiskansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kertoi olevansa erittäin tyytyväinen omaan tilanteeseensa, koska läpimeno vaikutti varmalta jo alkuillasta.

– Enemmän minua jännittää se, saako kokoomus Keski-Suomeen toisen paikan, Wallinheimo sanoi.

– Valtakunnan asiat ovat tietysti valtakunnan asioita, mutta viime aikojen gallup-lukemat ovat tuntuneet kohtuuttomilta. Gallupien suhteen tilanne oli selvästi parempi vielä lokakuussa, enkä uskonut oikein missään vaiheessa, että putoaisimme oikeasti niin alas kuin viime päivinä väitettiin.

Keski-Suomen kokoomuslaisten hyvään äänisaaliiseen Wallinheimo löysi montakin syytä.

– Ainakin olemme onnistuneet tieasioissa hyvin kahden viimeisen hallituskauden aikana. Olemme osoittaneet olevamme Keski-Suomen asialla.

Alkuillan aikana myös lääkäri-kirurgi Ville Väyrynen oli hyvissä asemissa, vaikka näyttikin jäävän myöhemmin varasijalle.

– Olen erittäin tyytyväinen äänisaaliiseni, Väyrynen hehkutti.

– Ilmeisesti lähteminen vaaleihin terveydenhuolto-teemalla oli hyvä valinta. Kokoomuksen valtakunnallinenkin tulos on yllättänyt minut positiivisesti.

Myös Janiika Vilkuna-Räsänen keräsi hyvän äänisaaliin jo ennakkoäänestyksessä.

– Jännitettävää riittää varmasti koko illaksi, Vilkuna-Räsänen sanoi.

– Tulos on ensikertalaiselle erittäin hyvä.

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen avustajana toimiva, vuonna 1984 syntynyt Vilkuna-Räsänen uskoi, että hänen ikäiselleen ja hänen työkokemuksellaan varustetulle edustajalle on jatkossakin tilausta.

– Koko kampanja on ollut erittäin hieno kokemus.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .