Kokoomus hakee veljespuolueidensa suurkongressia Suomeen

Kongressi valitsee eurovaalien kärkiehdokkaan.

Kokoomus haluaa järjestää Helsingissä Euroopan kansanpuolue EPP:n kongressin ensi vuoden marraskuussa. EPP:hen kuuluvat kokoomuksen eurooppalaiset veljespuolueet, ja kongressista tulisi yksi suurimmista Suomessa järjestetyistä kansainvälisistä poliittisista kokouksista.

Kongressiin osallistuisivat eurooppalaisten EPP-puolueiden puheenjohtajat, Saksan liittokansleri Angela Merkeliä myöten.

Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun EPP:n kongressi järjestetään Pohjois-Euroopassa. Kongressi on ollut tapana järjestää noin 1,5 vuoden välein. Edellinen oli Maltalla tämän vuoden keväällä.

Päätös pitopaikasta tehdään EPP:n puoluevaltuustossa Brysselissä 4. joulukuuta. Kokoomuksen kansainvälisten asioiden sihteeri Minja Timperi kertoo STT:lle, että kongressia tavoitellaan myös muihin maihin, mutta muut hakijat eivät ole vielä julkistaneet hankkeitaan.

Seuraavassa kongressissa EPP:n on määrä valita kärkiehdokkaansa seuraaviin europarlamenttivaaleihin. Viime vaalien kärkiehdokas oli nykyinen komission puheenjohtaja, luxemburgilainen Jean-Claude Juncker. Hän on ilmoittanut, ettei ole enää käytettävänä seuraavissa vaaleissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yliopistoon noin 150 sukupuolineutraalia vessaa – "Ihmisen ei tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen"

Kirrinkydöntien hidastetöyssy poistetaan asukkaiden toivomuksesta – valituksia on tullut tarpeettomuudesta ja töyssystä lähtevästä äänestä

Jyväskylän yliopiston avoin sosiaalityön opetus alkaa Keuruulla

Vaarallinen työtapa oli jatkunut vuosia – lopulta leikkuri vei työntekijän peukalon tehtaalla Laukaassa

Onko tässä Jyväskylän HLBTIQ-ystävällisin asuinalue? – Katso kuvat hulmuavista sateenkaarilipuista

Ainakin kolme kaupunkia Suomesta hakee kulttuuripääkaupungiksi – "Jokainen kaupunki voi vain voittaa"

HS: Fonectalla laaja tietovuoto – mukana arkaluonteisia henkilötietoja

Laukaan kovan onnen nautatilalla saatiin uusi aitaus valmiiksi – eläimet nauttivat kesäpäivästä läheisellä niityllä, katso video

Valkeakosken sosiaalitoimelle vakava huomautus, ei puuttunut apulaisoikeusasiamiehen mukaan lapsen mielivaltaiseen kohteluun lastensuojeluyksikössä

Baariyrittäjä avautui Jyväskylän kaupungin rajoittavista linjauksista – Katupäällikkö: "Jos kaikki vetäisivät kadulle köysiä, olisi se äkkiä melkoinen villi länsi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.