Kokoomus vimmastui Kiviniemen Helsinki-puheista

Pääkaupungin ykköspuolue kokoomus on tuohtunut pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) kritiikistä Helsingin energiapolitiikalle.

Kiviniemi sanoi STT:n haastattelussa, että vihreät, SDP ja kokoomus ovat tehneet Helsingissä hiilenmustaa energiapolitiikkaa vuosikausia. Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kirjoittaa blogissaan, että Kiviniemen puheet voisi kuitata vielä retoriseksi hassutteluksi, ellei pääministeri samalla suorasukaisesti ilmoittaisi, että "Helsinki saa nyt maksaa tästä".

- Se, että pääministeri lyttää maan pääkaupungin toiminnan maan rakoon, ei ole ihan tavanomaista. Se, että pääministeri ilmoittaa pääkaupungin ja sen veronmaksajien saavan tämän seurauksena tästä taloudellisesti kärsiä, on jo lähes ennenkuulumatonta.

Vapaavuori huomauttaa, että Helsingin energiahuolto on vaikea kysymys.

- Mitään "pelletinpuhdasta", helposti käyttöön otettavaa, ympäristöystävällistä, taloudellista ja toimivaa vaihtoehtoa ei kukaan ainakaan toistaiseksi kuitenkaan ole osannut esittää. Ne ratkaisut, joita maan eräissä muissa osissa on omaksuttu, eivät yksinkertaisesti toimi täällä.

Vapaavuori muistuttaa saaneensa jokin aika sitten Kiviniemeltä pyyhkeitä "maan muiden osien heikosta tuntemuksesta".

- Ettei nyt vain olisi kyse arvostelijan omasta kaupunkiolojen heikosta tuntemuksesta, hän sivaltaa takaisin.

"Valtuutetun hurskastelua"

Myös Helsingin valtuuston kokoomusryhmän puheenjohtaja Laura Räty lyttää Kiviniemen näkemykset. Räty pitää puheita hurskasteluna.

- Kiviniemi on itse Helsingin kaupunginvaltuutettu ja on näin ollut mukana tekemässä helsinkiläisiä energiaratkaisuja, Räty sanoo.

Räty muistuttaa, että Helsinki on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä viidenneksellä vuoteen 2020 mennessä.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Mari Puoskari (vihr.) puolestaan myöntää, että Helsingin on syytä "tsempata" energiapolitiikassaan. Kivihiiltä käytetään edelleen liian paljon, mutta siitä ei hänen mielestään voi syyttää vihreitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Katiskasta kuolleena löytyneet laulujoutsenet voivat tulla kalastajalle kalliiksi – rauhoitetun linnun tappaminen on rikos, sanoo asiantuntija

Tunnistitko leopardiuikkarit? – Kerro meille, ketkä loikoilevat kuvassa Tuomiojärven rannalla vuonna 1959

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Huumekuski kaahasi hurjaa ylinopeutta Jämsässä – pakomatka päättyi törmäykseen poliisiauton kanssa

Dramaattinen yö Hankasalmella: Mies laittoi haulikon suuhunsa ja uhkasi ampua itsensä, jos ex-kumppani poistuisi paikalta

Viljelijät tilaavat postimyyntikimalaisia, sillä kotimainen tuotanto ei riitä – ulkomailta tuotavien kimalaisten aiheuttamat riskit jakavat asiantuntijoiden mielipiteitä

Rajavartiolaitos julkaisi uskomattoman kuvan: karhu iski hampaansa hirven niskaan

Loppuuko leikki Jyväskylän Nunnalassa ensi kesänä? – Perinteinen katolinen leikkikoulu lopettanee toimintansa

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Päijänteen Luonnonperintösäätiö osti Lehtosaaren

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.