Kokoomusmeppejä budjetti-, talous-, ja teollisuusvaliokuntiin

Kokoomusmepeille on luvassa paikkoja EU-parlamentin budjetti-, talous-, ja teollisuusvaliokunnista.

Petri Sarvamaa on nousemassa budjettivaliokunnan varapuheenjohtajaksi. Kokoomuksen parlamenttiryhmä esittää hänelle jäsenyyttä myös talousarvion valvontavaliokunnassa. Sarvamaan toiveesta huolimatta jatkokautta maatalousvaliokunnassa ei näytä irtoavan.

Sirpa Pietikäinen näyttää jatkavan talous- ja raha-asioiden valiokunnan jäsenenä. Ensimmäistä meppikauttaan aloittavalle Henna Virkkuselle on luvassa paikka teollisuusvaliokunnasta.

Valiokuntapaikat vahvistuvat huomenna, kun EU-parlamentti äänestää asiasta. Paikkojen jako on käynnissä myös muissa EU-ryhmissä.

Keskustan Paavo Väyrynen uskoo saavansa varapuheenjohtajan paikan kehitysvaliokunnasta. Toinen parlamentin paluumuuttaja Heidi Hautala on pyrkinyt samaan valiokuntaan.

EU-parlamentissa on kaikkiaan 20 valiokuntaa, joissa mepit valmistelevat unionin lainsäädäntöä ja muita täysistunnoissa käsiteltäviä asioita.

Meppien vaikutusvalta riippuu pitkälti siitä, millaisen aseman he onnistuvat valiokunnassa saamaan ja saavatko he vastuulleen lainsäädäntöä valmistelevien esittelijöiden tehtäviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.