Kokoomusryhmä ei puutu Kanerva-kohuun

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei nykytietojen valossa puutu ulkoministeri Ilkka Kanervan ympärillä vellovaan kohuun.

Ryhmäpuheenjohtaja Pekka Ravin mukaan mikään salaisuus ei ole, että kokoomusryhmä ei tietenkään hyväksy ministerin käytöstä.

- Niin kuin ministeri itse on todennut, hän on käyttäytynyt sopimattomasti ja tahdittomasti ja kyllä minä uskon, että tämä on kokoomusryhmänkin aika yleinen mielipide asiasta.

Tämänhetkisten tietojen valossa Kanervalla on Ravin mukaan kuitenkin ryhmän tuki.

- Jos ilmenee jotakin muuta, sitten on uuden tilannearvion paikka, hän painotti.

Torstain ryhmäkokouksessa aiheesta käytti lyhyen puheenvuoron vain puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen. Ravin mukaan Katainen totesi, ettei tilanne ole miellyttävä, mutta muistutti Kanervan pyytäneen julkisesti anteeksi. Mitään keskustelua aiheesta ei käyty.

Kanerva ei itse osallistunut kokoukseen. Hän oli virkamatkalla Sloveniassa EU:n ulkoministerien epävirallisessa kokouksessa.

Kokoomusryhmä on asiassa siten edelleen Kanervan ryhmän puheenjohtajistolle kolme viikkoa sitten antaman selvityksen varassa.

Kohti tuntematonta


Ravi ei halunnut lähteä millään tavoin spekuloimaan sillä, mitä asiassa vielä on edessä. Hän kieltäytyi niin ikään kommentoimasta millään tavoin Hymy-lehden päätöstä julkaista Kanervan tekstiviestit erotiikkatähti Johanna Tukiaiselle.

Tekstiviestit tulevat julki ensi viikolla ilmestyvässä Hymyssä. Ravin mukaan ylimääräistä ryhmäkokousta ei ole ensi viikolle suunnitteilla. Kokoomuksen eduskuntaryhmä kokoontuu Ravin mukaan seuraavan kerran siten normaalisti ensi torstaina.

Kanervan on tarkoitus olla tuolloinkin virkamatkalla, tällä kertaa Bukarestissa Naton huippukokouksessa. Kohutut tekstiviestit ovat olleet ryhmän kokoontuessa siten julki jo vähintään päivän tai pari.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.