Kolariauto voi lojua viikkokaupalla tien varressa – kukaan ei siirrä pois

Autoilijoita on Jyväskylässä ihmetyttänyt viikkokausia tien reunassa lojuva auto. Kuokkalantien varressa Viherlandian vieressä on useamman viikon ajan seissyt kolariauto, jonka etupelti on rutussa ja kuljettajan airbag lauennut. Auto on tien sivussa osittain asfaltin puolella.

Auto lienee seissyt piantareella niin kauan siksi, että siitä ei ole tehty ilmoitusta. Tien varteen jääneitä autoja, jotka eivät ole haitaksi tai vaaraksi liikenteelle, korjataan pois tieltä Tieliikennekeskukselle tehtyjen ilmoitusten perusteella. Auto kirjataan järjestelmään, josta tieto menee paikalliselle urakoitsijalle. Auton omistajalle annetaan muutama päivä aikaa siirtää auto itse pois, mutta jos hän ei niin tee, urakoitsija hinaa auton muualle.

Poikkeus on, jos auto haittaa liikennettä tai vaarantaa sen. Silloin pelastuslaitos siirtää sen mahdollisimman pian pois tieltä.

Ilmoituksen jättämisen jälkeen auto siirretään pois yleensä muutamassa päivässä. Siirto on kuitenkin kiinni ilmoituksista. Jos kukaan ei ilmoitusta tee, auto voi seistä tien sivussa pitkäänkin. Tieliikennekeskukseen ei ole tullut ilmoituksia Kuokkalantielle tammi-helmikuun jälkeen.

– Keskuksessa ei välttämättä tiedetä tarkkaa päivämäärää, jolloin auto on hyytynyt pientareelle. Laskeminen alkaa siitä, kun auto kirjataan järjestelmään, kertoo Liikenneviraston liikennekeskuspäällikkö Tuomas Komulainen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .