Kolikkopelit.com joutui KRP:n syyniin

Nettirahapeliyritys Kolikkopelit.comin toiminta on joutunut keskusrikospoliisin (KRP) syyniin. Rikosylitarkastaja Heikki Kopperoisen mukaan poliisi selvittää syksyn aikana, täyttyvätkö esitutkinnan edellytykset.

Kolikkopelit.comin aggressiivinen markkinointi sai monet hämmennyksiin alkukesällä. Kirje ilmaisesta pelirahasta lähetettiin useille suomalaisille. Kirjeissä väitettiin, että vastaanottajan ystävä on pyytänyt lähettämään 15 euroa pelirahaa. Osassa mainittiin nimikin.

Poliisihallituksen arpajaishallinnossa ryhdyttiin selvittämään, mistä yritys on saanut osoitetiedot. Firman epäiltiin syyllistyneen lain kiertämiseen, kun se ei ilmoittanut osoitetiedon oikeaa lähdettä vaan antoi ymmärtää, että yhteystiedot on saatu ystäviltä.

Palvelu on costaricalainen.

STT:n toimittaja kysyi yritykseltä, miten voi varmistua siitä, että kirjeessä mainittu henkilö todella on joku tuttava. Kolikkopelit.com vastasi siihen, että "Kaarina on markkinointihahmo, joka edustaa kolikkopelien pelaajia, joten et välttämättä tunne häntä henkilökohtaisesti".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.