Kolikot pian historiaa – Puhelimella pysäköinti yli kaksinkertaistui

Mobiilipysäköinti yleistyi huomattavasti vuonna 2015. Puhelinmaksua pysäköinnillä tarjoavan EasyParkin palveluilla pysäköitiin Jyväskylässä yli 86000 kertaa, mikä on 107 prosenttia edellisvuotta enemmän.

EasyParkin mukaan Jyväskylän kasvu on muuta maata nopeampaa. Koko maassa mobiililaitteella maksettuja parkkeja kertyi yli neljä miljoonaa, kasvu vuoteen 2014 on 75 prosenttia. EasyParkin teettämän kuluttajaselvityksen mukaan mobiilisovellukset ovat alkaneet syrjäyttää kolikoita ja pankkikortteja maksuvälineinä.

EasyPark että ennustaa, että perinteiset pysäkointiautomaatit katoavat katukuvasta tulevaisuudessa. Yritys uumoilee myös, että teknologian myötä auto voisi aloittaa parkkimaksun veloituksen automaattisesti.

– On sekä ihmisille että ympäristölle epäedullista, kun joudutaan ajamaan ympyrää ja etsimään vapaata parkkipaikkaa. Vielä ei ole tarjolla palvelua, joka tunnistaisi kattavasti kaikki parkkipaikat ja niiden käyttöasteen, mutta tähän on tahtotila kaupungeilla sekä pysäköintioperaattoreilla, kommentoi EasyParkin toimitusjohtaja Stefan Anderson tiedotteessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .