Kolme ihmistä sairaalahoitoon Keski-Suomessa salamaniskujen takia – vuoden kiintiö täyttyi päivässä

Salamat osuivat ihmisten lähietäisyydelle Jyväskylässä ja Muuramessa.

Keski-Suomen keskussairaalassa on tänään hoidettu kolmea potilasta salamaniskujen vuoksi. Kaikissa tapauksissa iskun saaneet henkilöt tuotiin keskussairaalan päivystykseen tarkkailuja varten. Tapaukset sattuivat kolmen tunnin sisällä.

Ensihoidon ja sairaankuljetuksen ylilääkärin Mikko Linnun mukaan yhdellä potilaista oli pinnallisia palovammoja, mutta muutoin kaikki heistä voivat hyvin. Linnun mukaan vakavimmillaan salamanisku voi aiheuttaa sydämenpysähdyksen. Sairaalahoitoon pitää hankkiutua silloin, jos tulee jotain oireita tai vammoja.

– Yleensä salamaniskun saaneita potilaita pidetään sairaalaseurannassa muutaman tunnin ajan, Lintu sanoo.

Tiistai oli poikkeuksellinen päivä, sillä yleensä salamaniskun takia sairaalahoitoon Keski-Suomessa hankkiutuu vain 1–2 henkilöä vuodessa. Nyt tuo lukema ylittyi päivässä.

– Meillä ei ole tarkkoja tilastoja, mutta vuosien kokemukseni mukaan nämä ovat todella harvinaisia. Nämä taisivat olla tämän vuoden ensimmäiset osumat, Lintu sanoo.

Linnun mukaan ihmiset kertovat salamaniskun tuntuvan kuin sähköiskulta, joka täräyttää lihaksista voiman pois. Sen jälkeen lihakset tuntuvat puutuneilta ja saattavat pistellä.

Ihmisiin tänään osuneista salamaniskuista kaksi tapahtui Muuramessa ja yksi Jyväskylässä. Muuramessakin salamaniskut tapahtuivat eri paikoissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .