Kolme kuollut ampumisessa Imatralla

Epäilty tekijä on otettu kiinni.

Imatralla Etelä-Karjalassa on kuollut ampumavälikohtauksessa kolme ihmistä. Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri Eksote vahvistaa uhrien määrän.

Poliisin mukaan epäilty tekijä on poliisin hallussa. Ampumavälikohtaus tapahtui Koskenpartaalla puoliltaöin sunnuntain vastaisena yönä, poliisi tiedotti.

Etelä-Saimaan mukaan epäilty ampuja on mies ja hänet otettiin kiinni heti tapahtumapaikalla. Poliisi ei ole vahvistanut näitä tietoja. Lehden mukaan poliisi saapui tapahtumapaikalle yöllä nopeasti usean yksikön voimin.

Poliisi on ollut kaikkiaan erittäin vaitonainen tapauksesta. Lisätietoa ampumisesta poliisi kertoi antavansa vasta aikaisintaan aamukymmeneltä. Kaakkois-Suomen poliisin päivystyksestä lisättiin STT:lle, että poliisi ei ota yöllä kantaa julki tulleisiin tietoihin kuolonuhreista.

 

Suuri poliisioperaatio

 

Etelä-Saimaan mukaan kolme peitettyä ruumista odotti yöllä poliisin teknisen tutkinnan alkamista ravintola Vuoksenvahdin edessä.

Uutisvuoksen mukaan Vuoksenvahdin edusta oli yöllä suljettuna, ja kävelykadulla oli suuri poliisioperaatio. Koskenpartaalla oli useita poliisiautoja ja muita hälytysajoneuvoja.

Etelä-Saimaan mukaan Vuoksenvahti ja naapurin OC Bar tyhjennettiin ampumisen jälkeen asiakkaista ja suljettiin.

STT:n tavoittaman Vuoksenvahdin viereisen baarin työntekijän mukaan heidän baarinsa suljettiin sekä ihmisten mielialojen takia että kunnioitussyistä. Työntekijä sanoi, ettei pysty kertomaan tapahtuneesta enempää, koska välikohtaus tapahtui katutasolla ja hän itse oli alakerrassa.

Lähistön muut ravintolat sen sijaan jatkoivat toimintaansa normaalisti, Etelä-Saimaa kertoi.

 

Näköyhteys estetty tehokkaasti

 

Vuoksenvahdin edusta oli eristetty poliisiautoilla ennen aamuneljää niin, että kävelykadulta ei ollut juuri lainkaan näköyhteyttä ampumapaikalle, kertoi STT:n valokuvaaja. Hänen mukaansa poliisin valokuvaajat olivat tässä vaiheessa työssä eristetyllä alueella.

STT:n kuvaaja sanoi yllättyneensä siitä, miten vähän paikalle oli pysähtynyt katselijoita, vaikka uutinen ampumisesta ja mahdollisista uhreista oli selvästi jo saatu myös Imatran ravintoloissa. Väki oli poistumassa lähiseudun yökerhoista tähän aikaan.

Taannoinen Joutsenon surmatapaus houkutteli kuvaajan mukaan tapahtumapaikalle paljon enemmän uteliaita.

Lehtikuvaaja kertoi, että poliisi ei pyrkinyt nyt estämään tai rajoittamaan valokuvaamista Koskenpartaan kävelykadulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Silminnäkijä STT:lle: Jotain järeämpää asetta käytettiin

Kriisitukipiste avattu Imatralle

Kommentointi on suljettu