Kolme pilkkijää hukkui Nastolassa

Kolme pilkkimässä ollutta aikuista on hukkunut heikkoihin jäihin Nastolassa Päijät-Hämeessä. Onnettomuus tapahtui virtapaikassa Kivijärvellä.

Jäihin pudonneet havaittiin rannalta, ja apua soitettiin Hämeen hätäkeskuksesta hieman ennen kolmea iltapäivällä. Matka vaikeakulkuiseen kohteeseen kesti puolisen tuntia. Loppumatkan palomiehet kulkivat pelastuslautalla.

– Jäihin pudonneista kaksi oli vajonnut pinnan alle ja kolmas jäänyt veden varaan, kertoi Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Juhani Naskali.

Hän kuvasi pelastustoimia hankaliksi. Elottomat pilkkijät saatiin rantaan, mutta elvytys ei enää auttanut. Onnettomuuden tarkemmat yksityiskohdat, kuten tarkan paikan ja tiedot menehtyneistä, hän jätti poliisin kerrottavaksi.

Heikkoihin jäihin putosi jo aiemmin perjantaina ja lauantaina useita ihmisiä eri puolilla maata. Yksin lauantaina auttoivat pelastuslaitokset Pohjanmaalla Pietarsaaressa, Pohjois-Savossa Rautalammilla, Hämeessä Asikkalassa ja Kaakkois-Suomessa Taipalsaaressa jäihin pudonneita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Veljekset auttoivat pilkkijän jäistä Rautalammilla

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ei tuomitse varapuheenjohtaja Jalosen fasismi-lausuntoa, mutta pitää sitä "typeränä ja huolimattomana"

Viron Nato-pataljoonan komentaja Lännen Medialle: Suomen konflikti Venäjän kanssa ei välttämättä suuntaisi Naton nopeita joukkoja Suomeen

Koronavirustilannetta ja torjuntatoimia arvioidaan tänään EU:n tartuntatautiasiantuntijoiden kesken

Pakettiauton ja henkilöauton törmäys sulki tien Kivijärvellä – yksi altistuneista pelastettiin autosta

Tehovalvonta Rovaniemellä paljasti: lähes kaikkien ulkomaisten linja-autoyritysten toiminnassa puutteita

Äiti meni raappaamaan auton ikkunoita, ovet loksahtivat kiinni – 3- ja 5-vuotiaat lapset jäivät sisälle

Tulevaisuudessa kerrostaloasukkaat maksavat vain omasta vedenkulutuksestaan eikä naapurin läträys näy omassa kukkarossa

Auto paloi omakotitalon pihassa Tikkakoskella, asukkaat evakuoitiin sammutuksen ajaksi – katso kuva

Yön uutiskooste: Kanariansaarten lentoliikenne palautumassa normaaliksi Teneriffaa lukuun ottamatta, Uutissuomalainen: Vanhustenhoidosta Valviralle tehdyt kantelut ja epäkohtailmoitukset lisääntyivät merkittävästi viime vuonna

Metsistä Suomen seurakunnille yli 20 miljoonan vuosituotot – Keuruulla miljoonametsät ovat paljon enemmän kuin tulonlähde

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.