Kolme pilkkijää hukkui Nastolassa

Kolme pilkkimässä ollutta aikuista on hukkunut heikkoihin jäihin Nastolassa Päijät-Hämeessä. Onnettomuus tapahtui virtapaikassa Kivijärvellä.

Jäihin pudonneet havaittiin rannalta, ja apua soitettiin Hämeen hätäkeskuksesta hieman ennen kolmea iltapäivällä. Matka vaikeakulkuiseen kohteeseen kesti puolisen tuntia. Loppumatkan palomiehet kulkivat pelastuslautalla.

– Jäihin pudonneista kaksi oli vajonnut pinnan alle ja kolmas jäänyt veden varaan, kertoi Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Juhani Naskali.

Hän kuvasi pelastustoimia hankaliksi. Elottomat pilkkijät saatiin rantaan, mutta elvytys ei enää auttanut. Onnettomuuden tarkemmat yksityiskohdat, kuten tarkan paikan ja tiedot menehtyneistä, hän jätti poliisin kerrottavaksi.

Heikkoihin jäihin putosi jo aiemmin perjantaina ja lauantaina useita ihmisiä eri puolilla maata. Yksin lauantaina auttoivat pelastuslaitokset Pohjanmaalla Pietarsaaressa, Pohjois-Savossa Rautalammilla, Hämeessä Asikkalassa ja Kaakkois-Suomessa Taipalsaaressa jäihin pudonneita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Veljekset auttoivat pilkkijän jäistä Rautalammilla