Kolme vankilaan laittomien maahantulojen junailusta

Laittomien maahantulojen junailu toi kolmelle nigerialaismiehelle ehdotonta vankeutta, kun Vantaan käräjäoikeus antoi ratkaisunsa yhdessä maan laajimmista laittomiin maahantuloihin liittyvistä rikosjutuista.

Kaksi nigerialaismiestä tuomittiin törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä ja törkeästä väärennyksestä kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Miehet muun muassa hakivat ja hankkivat nigerialaisille opiskelupaikkoja väärennettyjen todistusten avulla. Oikeuden mukaan ryhmä pyrki järjestämään Suomeen 126 nigerialaista, joista yhdeksän sai viisumin ja tuli Suomeen.

Teot tapahtuivat vuosina 2004–2008. Oikeus katsoi, että kyseessä oli järjestäytynyt rikollisryhmä, johon oli kuulunut tuomittujen lisäksi kolme miestä Nigeriassa.

Toiminnan tuottamasta taloudellisesta hyödystä ei löytynyt oikeudessa paljonkaan näyttöä. Syyttäjät perustivat 6 700 euron rikoshyötyvaatimuksensa Suomeen tuotujen kertomuksiin.

Vankeusrangaistuksen lisäksi kolmekymppiset Olushola Moses Labiran ja John Olalekan Olabiran tuomittiin menettämään valtiolle 200 euroa rikoshyötynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.