Kolme viidestä suomalaisesta: Sähköpotkulaudat vaikeuttavat liikenteen ennakointia

Iso osa suomalaisista on huolissaan sähköpotkulautojen turvallisuudesta, selviää Liikenneturvan kyselytutkimuksesta. Yli kolme viidestä vastaajasta oli sitä mieltä, että uudet kulkutavat kuten sähköpotkulaudat vaikeuttavat liikenteen ennakointia. Lähes yhtä moni koki, että sähköiset liikkumisvälineet tekevät kävelystä turvattomamman tuntuista.

–  Nopeuserot eri liikkujien välillä kasvavat helposti, kun yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä kuljetaan yhä useammalla eri tavalla. Riittävän alhainen nopeus ja muiden kulkijoiden huomioon ottaminen ovatkin erittäin tärkeitä asioita. Mahdolliseen onnettomuuteen kannattaa varautua käyttämällä kypärää, muistuttaa Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

Uudet liikkumistavat saivat kuitenkin myös kiitosta. Lähes kolme viidestä vastaajasta kiitteli liikenteen uusia liikkumismahdollisuuksia, kuten sähköpotkulautoja ja kaupunkipyöriä. Ne tarjoavat entistä enemmän keinoja tapoja liikkua paikasta toiseen.

–  On hienoa, että liikkumistapavaihtoehtoja on yhä enemmän. Jos ajaa ensi kertaa vieraalla kulkupelillä, kannattaa aluksi perehtyä laitteen toimintaan turvallisessa paikassa, jossa ei häiritse muuta liikennettä, Valtonen kehottaa.

Liikenneturvan kyselyyn vastasi 1  082 suomalaista.

Kuolemantapauksia maailmalla

Sähköpotkulautojen turvallisuus on puhuttanut maailmalla sattuneiden kuolemantapausten yhteydessä.

Kesäkuussa 25-vuotias sähköpotkulautailija kuoli Pariisissa pakettiauton törmättyä häneen. Ranskassa on ehdotettu, että sähköpotkulautojen ajamiseen tarvittaisiin erillinen lupa.

Ruotsissa mies törmäsi toukokuussa sähköpotkulaudalla autoon ja kuoli. Sähköpotkulaudat ovat yleistyneet Ruotsissa vauhdikkaasti.

Suomessa vuokrattavia sähköpotkulautoja on tällä hetkellä Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mökkiläiset ja pyöräilijät työllistävät keskussairaalan päivystystä kesällä – "Päivystykseen kannattaa tulla vain kiireellisten vammojen kanssa"

Yön uutiskooste: Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteet, lämpöennätyksiä rikki maailman pohjoisimmassa asutuskolkassa, Suomesta tuli tasavalta sata vuotta sitten

Ostaisitko sinä käytetyn wc-pytyn Viitasaarelta? – kaupunki "konmarittaa" varastojaan kiertotalouden nimissä, jotta ne eivät olisi turhien tavaroiden säilytyspaikkoja

Yksi kuoli nokkakolarissa Oulun Kiimingissä

Suomalaiset päivittävät innokkaasti osaamistaan työelämässä – suurin osa myös valmis kouluttautumaan uudestaan, jos he jäisivät työttömiksi

Antti Rinne esittelee tänään Euroopan parlamentissa Suomen tavoitteita puheenjohtajakaudelle

Sata vuotta sitten vahvistui, ettei Suomesta tulisi kuningaskuntaa

Riitojen repimä Konneveden seurakunta selvittää välejään ulkopuolisten työsuojeluviranomaisten kanssa

Keskisuomalaisen yrittäjän perinnöstä vuosien oikeustaistelu – 3 100 euron kiista aiheutti viisinkertaiset oikeuskulut

Poliisikoira löysi kadonneen vanhuksen Varkaudessa, mutta puri häntä jalkaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.