Kolmeen asuntoon murtauduttiin ja yhteen yritettiin murtautua viime yönä Jämsänkoskella – yksi mies on otettu kiinni, kahden osuutta selvitellään

Kahteen omakotitaloon murtauduttiin Jämsänkoskella sunnuntain vastaisena yönä. Lisäksi yhteen taloon yritettiin murtautua. Aiemmin lauantaina murtovaras iski myös kerrostaloasuntoon, josta vietiin pelikonsoli ja televisio. Poliisi tutkii, liittyvätkö tapaukset toisiinsa.

Poliisi on ottanut yhden ihmisen kiinni epäiltynä törkeästä varkauden yrityksestä, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari Sisä-Suomen poliisista. Vuonna 1997 syntynyt paikkakuntalainen mies murtautui viime yönä Jämsänkosken taajamassa Männistöntiellä sijaitsevaan omakotitaloon. Talon asukkaat heräsivät murtautumisen ääniin, ja isäntä otti miehen kiinni. Miestä epäillään lisäksi laittomasta uhkailusta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies uhkaili kiinniottajaansa ja hänen hallustaan löydettiin pieni määrä huumausainetta. Tapaus sattui noin kello 3 aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Toiseen Männistöntiellä olevaan omakotitaloon yritettiin murtautua muutamaa tuntia myöhemmin. Kello 5.50 poliisille tehtiin ilmoitus, että kaksi miestä poraa rikki naapuritalon lukkoa. Miehet huomasivat ilmoittajat ja pakenivat paikalta.

Koirapartio seurasi kaksikon jälkiä. Selvisi, että tuntomerkkeihin täsmäävät miehet olivat menneet Puistolantiellä sijaitsevan talon päätyrappuun. Rapusta löytyivät tuoreenoloiset kengänjäljet, ja poliisi suoritti kotietsinnän. Asunnosta tavattujen vuonna 1996 ja 1997 syntyneiden miesten osuutta tapahtumiin selvitellään.

Aiemmin lauantaina, noin kello 12–15, Taipaleentiellä pienkerrostalossa sijaitsevaan asuntoon oli murtauduttu. Asunnosta oli viety Play Station -pelikonsoli ja LG-merkkinen televisio. Tekijästä ei ole toistaiseksi tietoa. Poliisi pyytää tapauksesta silminnäkijähavaintoja.

Lisäksi Juokslahdentiellä on murtauduttu omakotitaloon viime yönä. Poliisilla ei toistaiseksi ole tieoa, onko asunnosta anastettu jotain.

Elokuussa neljä omakotitalomurtoa Hallissa, yhteyttä selvitellään

Poliisi selvittää myös, liittyvätkö tapaukset Jämsän Hallissa elokuussa tehtyihin omakotitalomurtoihin. Hallissa neljään omakotitaloon murtauduttiin ja taloista anastettiin omaisuutta. Mäntytiellä murtauduttiin 10.–13. elokuuta välisenä aikana kolmeen omakotitaloon ja Otonpolulla 8–9. elokuuta yhteen omakotitaloon. Poliisi tutkii Hallin rikoksia törkeinä varkauksina.

– Vaikea sanoa vielä, liittyvätkö viimeöiset murrot Hallin tapaukseen vai onko kyseessä kaksi eri porukkaa. Laboratoriotuloksia ei ole vielä saatu, mutta niiden perusteella tutkitaan, onko tapausten välillä yhteneväisyyksiä, komisario Välisaari kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .