Kolmekymppinen mies tekeytyi teinipojaksi ja saalisti tyttöjä Instagramissa – yhden uhreistaan mies houkutteli sukupuoliyhteyteen useita kertoja

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kolmekymppisen miehen viime perjantaina vankilaan useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Uhreja oli kaikkiaan kahdeksan.

Hyväksikäytöistä törkein sisälsi useita tekokertoja kahden kuukauden aikana. Mies oli asunnossaan houkutellut 14-vuotiaan tytön erilaisiin seksuaalisiin tekoihin, jotka pitivät sisällään muun muassa suojaamatonta anaaliseksiä ja sukuelinten nuolemista. Tapaamisia oli tytön mukaan noin 15.

Oikeuden mukaan mies houkutteli asunnolleen myös toisen 14-vuotiaan tytön. Tyttö oli kuitenkin perääntynyt ja poistunut asunnolta sen jälkeen kun mies yritti suudella häntä suulle.

Hedayatullah Safi, 32, tuomittiin neljän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeustuomioon törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seitsemästä lapsen hyväksikäytöstä.

Mies kehui ulkonäköä ja sanoi rakastavansa

Safi sai yhteyden kaikkiaan kahdeksaan uhriinsa sosiaalisen median, ainakin Instagramin, kautta. Ainakin osalle mies oli valehdellut olevansa 17–18-vuotias. Kaikki uhrit ovat olleet 14–15-vuotiaita tyttöjä.

Sosiaalisessa mediassa Safi viestitteli lapsille ja muun muassa lähetti kuvia peniksestään. Hän sanoi tytöille muun muassa rakastavansa heitä enemmän kuin kukaan, kehui tyttöjen ulkonäköä ja kyseli seksuaalisista asioista.

Osan lapsista mies sai myös houkuteltua lähettämään kuvia itsestään. Mies yritti houkutella valtaosaa uhreista tapaamiseen, mutta suurin osa ei suostunut.

Yhteensä tuhansien eurojen kärsimyskorvaukset

Rikokset tapahtuivat viime vuoden huhtikuun ja heinäkuun välillä. Mies kiisti syytteistä ison osan. Hän muun muassa sanoi, ettei ollut tavannut ensimmäisenä mainittua uhria kuin kolme kertaa. Mies myös kiisti olleensa tyttöön sukupuoliyhteydessä.

Safi määrättiin maksamaan seitsemälle uhrille yhteensä 21  000 euroa kärsimyskorvauksina. Yli puolet korvaussummasta määrättiin yhdelle uhreista. Loput kuusi saivat korvauksina 1  200–1  800 euroa. Uhreista yksi ei vaatinut korvauksia lainkaan.

Tuomiosta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentointi on suljettu