Kolmen ryhmiksen esitetään jatkavan toimintaansa

Saarijärven kaupunginhallitus esittää että Hännilän, Linnan ja Kalmarin ryhmäperhepäivähoitokodit eli ryhmikset jatkavat toimintaansa.

Saarijärven keskustan ryhmis lakkaisi ensi vuoden kesällä ja Tarvaalan ryhmis ja päiväkoti sitten, kun kylälle rakennetaan uusi yksityinen päiväkoti ensi vuoden kesällä. Mikäli yksityistä päiväkotia ei rakenneta, säilyisi Tarvaalan ryhmis. Päiväkoti puolestaan lakkaisi, kun Tarvaalan koulu siirtyy valmistuvaan yhtenäiskouluun.

 

Kaupunginhallitus sai käsiteltäväkseen ehdotuksen, joka poikkesi sivistyslautakunnan esityksestä. Kaupunginjohtaja Timo Rusanen esitti hallitukselle, että se päättäisi varhaiskasvatuksen linjauksista sivistysjohtajan aiemmin tekemän esityksen mukaisesti. Siinä kaikki viisi ryhmistä lakkautettaisiin ensi vuonna, kun Tarvaalan uusi päiväkoti, jossa on 75 varhaiskasvatuspaikkaa, avaa ovensa.

Ryhmisten nykyisistä 60 paikasta luopuminen toisi laskelmien mukaan kaupungille huomattavia säästöjä kiinteistöjen vuokrista ja henkilöstömenoista. Kiinteistöissä on korjaustarpeita.

Saarijärven ryhmikset toimivat 12-paikkaisina. Asetuksen mukaan ryhmiksissä tulisi hoitaa enintään kahdeksaa lasta samanaikaisesti. Suurimmalla osalla vakinaisista hoitajista ei ole päivähoitajan kelpoisuutta.

 

Kaupunginjohtaja perusteli sivistyslautakunnan esityksestä poikkeavaa esitystään myös kaupungin strategian toteutumisella. Siinä huomioidaan hänen mukaansa palvelun laadun lisäksi talouden hallinta ja henkilöstön tarkoituksenmukainen käyttö.

Laskelmien mukaan lautakunnan esitys toisi kaupungille paineita palkata ryhmiksiin lisää henkilöstöä, mikä voisi kasvattaa henkilöstömenoja yli 150 000 eurolla vuodessa.

 

Miikkael Reiman (kesk.) teki pohjaesityksestä poikkeavan esityksen, joka noudatti keskeisiltä osiltaan sivistyslautakunnan aiemmin tekemää päätöstä. Häntä kannatti Taina Girsén-Varis (kesk.).

Tämän jälkeen Carita Tuominen (sd.) esitti, että kaupunki rakentaisi päiväkodin, jossa varhaiskasvatuspalvelut tuotetaan kaupungin omana toimintana. Häntä kannattivat Gunnar Kotamäki (sd.) ja Marjut Pollari (vas.).

Äänestyksessä Miikkael Reimanin esitys voitti 6–3.

Tämän jälkeen äänestettiin Reimanin ja kaupunginjohtajan esitysten välillä. Reimanin esitys sai 6 ääntä. Kolme kaupunginhallituksen jäsentä äänesti tyhjää.

Lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto.

 

Juttua korjattu 4.6. kello 10.35: Keskustan ryhmis lakkaisi ensi vuoden kesällä ja Tarvaalan ryhmis ja päiväkoti sitten, kun uusi yksityinen päiväkoti valmistuu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .