Kolmipäiväinen Kittilä-käräjien valmistelu lässähti papereiden puutteeseen

Kittilä-käräjien anniltaan laihaksi jäänyt valmisteluistunto päättyi Rovaniemellä torstaina. Syksyn oikeudenkäynnin juoksutuksesta ei saatu päätettyä juuri mitään, koska asiakirjojen teko ja jakaminen on kesken. Mahdollinen jatkettu suullinen valmistelu pidetään kesäkuussa.

Valmistelussa oli paikalla muutamia syytettyjä, mutta valtaosaa edustivat avustajat. STT:n haastattelemat syytetyt kertoivat odottavansa syksyn oikeudenkäyntiä.

– Minulla on luja usko Suomen oikeusjärjestelmään, saa nähdä petynkö, sanoi kunnanhallituksen varajäsenenä Mäkelän erottamisen aikaan työskennellyt nainen. Muiden syytettyjen tavoin hän kiistää törkeän virka-aseman väärinkäyttämisen.

Paikalla oli myös tilapäisen valiokunnan sihteerinä työskennellyt nainen, joka on syytteessä avunannosta törkeään virkavelvollisuuden väärinkäyttöön. Hän kertoi, ettei koskaan ole käynyt Kittilässä, vaan toimi viiden kuukauden ajan sihteerinä etätyönä. Työsuhteen aikana hänellä ei käynyt mielessä, että kunnassa olisi tekeillä jotain outoa.

– Olen huojentunut, että asia etenee ja pääsen syksyllä kertomaan oman näkemykseni, hän sanoi.

Torstaina oli tarkoitus käsitellä myös niin sanottua lakipalveluhaaraa, mutta käsittely peruttiin. Kolmea syytetään törkeästä petoksen yrityksestä kokonaisuudessa, jossa Kittilän kunnalla epäillään maksatetun lakipalveluja ilman kunnan hankintapäätöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.