Kolmivuorotyöntekijät hakevat kymmenien tuhansien korvauksia Jyväskylän Energialta

Keski-Suomen käräjäoikeus käsittelee tiistaina riita-asiaa, jossa 30 Jyväskylän Energian ja sen tytäryhtiöiden työntekijää vaatii työnantajia maksamaan lomapalkkoja ja -korvauksia yhteensä yli 33 000 euroa.

Kolmivuorotyötä voimalaitoksessa tehneiden työntekijöiden mielestä heille kertyi liian vähän vuosilomapalkkaa ja lomakorvausta huhtikuun 2011 alusta maaliskuun 2012 loppuun.

Kiistassa on kysymys siitä, saiko työnantaja muuttaa kyseisenä aikana yksipuolisesti vuosilomapalkan kerrointa, joka vaikuttaa suoraan loma-ajalta maksettavaan palkkaan ja välillisesti myös lomarahan määrään.

Kyseisen vuoden aikana työnantaja laski työntekijöiden vuosilomapalkan kertoimella 185,7. Aiemmin ja myöhemmin palkka laskettiin kertoimella 222,4. Kertoimen muuttumisen vuoksi työntekijät saivat vuosilomapalkkaa ja lomarahaa tavanomaista vähemmän.

Kukin työntekijä vaatii työnantajaa maksamaan noin tuhat euroa. Suurin vaadittu summa on 1 413,95 euroa ja pienin 961,57 euroa.

Jyväskylän Energia ja kaksi tytäryhtiötä kiistävät kanteet

Jyväskylän Energia ja sen kaksi tytäryhtiötä kiistävät kanteet. Niiden mukaan niin sanottu lomapalkkakertoimen oikaisu tehtiin, koska kolmivuorotyötä tekevien loma-ajaltaan saama palkka oli ainakin toisinaan suurempi kuin työajalta maksettu palkka. Tämä johtui yhtiöiden mukaan siitä, että työaika oli lyhentynyt keskeytymättömässä kolmivuorotyössä vuosien mittaan. Uusi lomapalkan kerroin saatiin, kun työntekijöiden keskimääräinen viikoittainen työaika (33,4 tuntia) jaettiin 40:llä ja kerrottiin aiemmalla kertoimella (222,4).

Sähköalojen ammattiliitto teki syyskuussa 2013 Energiateollisuus ry:n ja Palvelualojen työnantajat Palta ry:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan Jyväskylän Energia Oy ja sen tytäryhtiöt Jyväskylän Voima Oy ja Jyväskylän Energiatuotanto Oy maksavat jatkossa lomapalkat ilman kertoimen oikaisua eli kertoimella 222,4.

Pöytäkirjan mukaan osapuolet sopivat myös, ettei huhtikuun 2011 alusta maaliskuun 2012 loppuun kertyneeseen lomapalkkaan tehdä muutoksia takautuvasti. Sopimuksen mukaan työntekijäpuolen täytyisi siis hyväksyä kyseiseltä vuodelta maksetut, tavallista pienemmät lomapalkat ja -korvaukset.

Käräjäoikeuden ratkaistavaksi jää muun muassa se, oliko kyseinen sopimus vuosilomalain mukainen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .