Kolmoismurhasta tunnettu vanki jätti palaamatta Jokelaan

Suomen tunnetuimpiin vankeihin kuuluva Nikita Bergenström on jälleen kadonnut vankilasta. Hänet tunnetaan paremmin entisillä nimillään Nikita Fouganthine ja Juha Valjakkala.

Bergenström on ollut kateissa viime viikon keskiviikosta lähtien, Rikosseuraamuslaitoksesta (Rise) vahvistetaan STT:lle. Vankila on tehnyt hänestä etsintäkuulutuksen poliisille.

Ylitarkastaja Ari Juuti kertoo, ettei Rise ole tehnyt miehestä hiljattain vaarallisuusarviota. Juuti arvioi, että poliisi olisi tiedottanut miehen katoamisesta, jos pitäisi tätä yleisölle vaarallisena.

Asiasta tiistaina uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan mies oli saanut poistumisluvan Jokelan vankilan suljetulta osastolta vankilan ulkopuolella pidetylle kurssille eikä palannut.

Jokelan vankilasta ei haluttu kommentoida tietoa.

Mies tuli tunnetuksi Ruotsin Åmselen kolmoismurhasta 1980-luvulla. Hän vapautui elinkautisesta ehdonalaiseen vapauteen 2009, mutta on sen jälkeen saanut useita lievempiä rikostuomioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: HS:n gallupin mukaan suomalaiset ennätystyytyväisiä hallitukseen, hyttyskesä alkaa pohjoisessa rytinällä

Raskaan sarjan käsidesin juojista työssäkäyviin jyväskyläläisiin perheenisiin ja -äiteihin: Kyllönmäen selviämisasemalla satoja asiakkaita ja yli tuhat käyntiä ensimmäisenä vuonna

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

Miten käy vaatimuksille avohakkuiden kiellosta? Anne Kalmari kriittisenä kansalaisaloitteelle: "Luonnon kannalta se olisi negatiivinen asia"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Porrastasanteelta vedetty sähköjohto paljasti kannabisviljelmän Espoossa – poliisi käytti etälamautinta pesäpallomailalla uhkailleeseen mieheen

Näillä numeroilla rysähti Loton päävoitto – Kaikki isot voitot samaan kaupunkiin

Puu kaatui Mersun päälle Jyväskylän Tuohimutkassa – katso kuva

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.