Kolumni: Apua, mieheni on narsissi

Äänisisältöjen suoratoistopalvelu Supla alkoi julkaista vauva.fi-palstan keskusteluja ääniohjelmina. Muutaman minuutin ohjelmissa luetaan suosittuja ”vapaasta aiheesta” aloitettuja keskusteluja, kuten ”Mieheni on narsissi” ja ”Missä on enkelparventie”.

Idea on hauska. Keskustelupalsta on täynnä sekä tahallista että tahatonta komiikkaa. Olen nauranut vauva-keskusteluille enemmän kuin komediasarja Frendeille – ja olen sentään katsonut Frendit vähintään kolmeen kertaan.

Suplan ohjelmassa on kuitenkin liian nopea rytmi. Lukijat kälättävät viestin toisensa perään ilman hengähdystaukoja. Ohjelmassa on ilmeisesti tavoiteltu kahvipöytäkeskustelumaisuutta, mutta se tekee sisällön seuraamisesta vaikeaa. Usein vauva-palstan hauskuus piilee tekstin pienissä yksityiskohdissa, joten toivottavasti lukijat rauhoittuvat jatkossa.

Lisäksi vinkki: mehukkaampaa sisältöä on yleensä keskusteluissa, jotka eivät heti otsikossaan alleviivaa hassuttelua. Esimerkiksi keskusteluketju lapsuudessa kiertäneistä urbaanilegendoista olisi hyvää materiaalia radio-ohjelmaan.

Keskustelupalstojen lukeminen voi olla hyvä idea myös vakavampien ohjelmien tuottamiseksi, ainakin tietyiltä erikoisalueilta. Esimerkiksi kansainvälisen urheilun parhaat suomenkieliset analyysit löytyvät usein keskustelupalstoilta.

Että miten olisi Supla? Palkataanko Esko Salminen lukemaan Manchester Unitedin futisforum-keskustelua parin tunnin ajan? Yleisö olisi pieni mutta innokas.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .