Kolumni: Bond pelastaa sohvaan sulautuneen kansalaisen MM-futistyhjiöltä

Ei ole enää kuin reilu viikko aikaa, kun se päättyy. Nimittäin MM-jalkapallo. Finaali pelataan Moskovassa jo ensi viikon sunnuntaina.

Iso pudotus tulee aina alkulohkojen päättyessä. Viidentoista peräkkäisen pelipäivän jälkeen tuli yhtäkkiä välipäivä. Sitten pelattiin neljänä päivänä peräkkäin, mutta sen jälkeen tahti harveni ilkeällä tavalla. Sohvaan sulautuneelle kansalaiselle tulee hätä käteen. Mitä minä nyt teen?

Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Ratkaisu ongelmaan on Bond, James Bond. Nelonen on rakentamassa kesä-Bondeistaan jonkinlaista traditiota. Kun MM-finaali on potkittu, jo heti maanantaina alkaa maailman legendaarisimman agentin edesottamuksista kertova leffamaraton.

MM-futiksen iltapelit alkoivat kello 21. Samalla aikataululla näkyvät myös Bondit. Rutiini säilyy. Se rauhoittaa. Elokuvat on toki nähty tv:ssa sen miljoona kertaa ja ehkä juuri siksi kesäilta on mallillaan, kun James sutkauttelee televisiossa.

Ikiaikainen keskustelun aihe on se, kuka on ainoa oikea Bond? Sean Connery on alkuperäinen, mutta moni liputtaa reilu vuosi sitten edesmenneen Roger Mooren puolesta. Sir Roger itse puolestaan totesi, että Daniel Craig on hoitanut homman paremmin kuin kukaan muu.

Moore oli kuolleessaan 89-vuotias, Connery on jo 88. ”Välimallin Bond” George Lazenby täyttää syksyllä 79, Timothy Dalton on 72, Pierce Brosnan 65 ja Craig 50vuotias. Vanhoja Bondeja viiksekkäitä.

Mutta sitä en ymmärrä, miksi elokuvien ikäraja on 16 vuotta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .