Kolumni: Ei yksin Messistä – supertähden lopettaminen voi olla hyvä Argentiinalle

Lionel Messi tekee, kyllä, hän tekee kaiken. Messi on maailman paras (tai ainakin toiseksi paras). Messi kantaa harteillaan Barcelonaa ja on yrittänyt vilpittömästi kantaa Argentiina – myös näissä kisoissa.

Mutta jumala Messi ei ole. Hän on hyvä, loistava urheilija, mutta ei pystyy luomaan maata ja maailmankaikkeutta.

Argentiina on ollut La Plugalle, kirpulle, mahdoton rasti. Ironista, että juuri hänen aikanaan maajoukkue on ajautunut kaaoksen partaalle. Vaikka Argentiina järjesti Ranskaa vastaan trillerin, taistelun ja sirkuksen, on tilinpäätös selkeä: viime vuosina Argentiinan jalkapallomaajoukkueessa on ollut hyvin vähän toimivia osia, mahtiyksilöitä kyllä, mutta ei rauhaa tai fiksuutta.

La Albiceleste on ollut kuin sen muinainen pyhimys Diego Maradona Venäjän areenoiden vip-katsomoissa: levoton ja hoiperteleva.

Tässä sekamelskassa ei edes Messi ole ollut tarpeeksi. Jalkapallo on joukkuepeli ja sen lainalaisuudet tiukkoja: säkenöivinkään yksilö ei nouse kokonaisuuden yläpuolelle. Hyvä, että ei nouse.

Messi on jo kertaalleen ilmoittanut hävityn kamppailun jälkeen, että maajoukkuepelit olivat tässä. Nyt tuossa tilanteessa ollaan mitä todennäköisimmin faktisesti, ei pelkästään fiktiivisesti. Jalkapallon ystävien kannalta se on sääli – Argentiinan kannalta ei ehkä niinkään.

Maassa palataan normaaliin päiväjärjestykseen. Enää ei katsota anovasti yhtä miestä. Jalkapallosta on mahdollisuus tehdä Etelä-Amerikan eteläisimmässä maassa jälleen joukkuepeli.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .