Kolumni: Hädän hetkelläkin mielessä on tarjoukset

Jos koira syö silmälasisi, se suurin huolen aiheesi ei pitäisi olla, että mistä saat uudet lasit ensi viikolla, kirjoittaa Riikka Mahlamäki-Kaistinen.

Specsaversin televisiomainoksessa nainen rientää hymyillen koiraansa vastaan, kyykistyy ja saa paljon märkiä pusuja naamalleen. Siinä pusujen ja halien tiimellyksessä naisen nenältä häviävät silmälasit koiran mahaan. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä Specsaversiltä saa kahdet lasit yhden hinnalla...

Haluaisin tässä nyt kertoa katsojille, että jos koira syö silmälasisi, se suurin huolen aiheesi ei pitäisi olla, että mistä saat uudet lasit ensi viikolla, vaan että mistä saan ne ihan nyt heti, koska sinun täytyy lähteä ajamaan hetimmiten koiraasi eläinlääkäriin.

Ja jos tuossa hetkessä joku raha-asia luulisi sinua mietityttävän, niin se ei olisi seuraavien silmälasien hinta vaan se, kuinka paljon lasien leikkaus hauvan vatsasta tulee maksamaan. Ennen kaikkea kuitenkin toivoisin sinun pohtivan saako niitä laseja ollenkaan pois ja jos saakin, niin ovatko ne ehtineet tehdä pahojaan koiran suolistolle.

Laseista huolehtiminen mainoksen kaltaisessa tilanteessa on nähdäkseni vähän sama kuin jos näkisi mummon liukastuvan kadulla ja harmittelisi kassissa olevan maitotölkin rikkoutumista tuossa rytäkässä.

Että asiat tärkeysjärjestykseen.

Toisaalta, ehkä olen väärässä sillä minulta puuttuu asiasta omakohtainen kokemus. En nimittäin omista koiraa sen paremmin kuin silmälasejakaan. Varovasti uskaltaisin kuitenkin arvella, ettei mainoksen kaltainen tapaturma ole ihan niitä yleisimpiä koiriin liittyviä haavereita.