Kolumni: Hei Luojani, kulkijallasi olisi taas Sinulle asiaa

Parahin taivaan Taatto. Minä se tässä taas, harvakseen rukoileva luotusi.

Edellisestä kerrasta on kulunut vuoden päivät. Silloin laadin vanhemman rukousta kuopukseni konfirmaatioon. Yllätyin, kun maallikon teksti kosketti niin syvästi monia. Teksti kelpasi liberaaleille, konservatiivisille ja karismaattisille piireille. Kiitos siitä, että sain tavoittaa meidän kasvattajien yhteisen tunnekirjon.

Rukous oli vanhemmuuden pohdintaa – Sinua unohtamatta – ryyditettynä neljän vuodenajan romanttisilla luontokuvilla, arkisilla mielikuvilla ja elämän ajallisuudella. Ihmisillä, meillä Sinun kuvillasi, on paljon yhteistä elinkaaressa.

En ole hyvä kristitty. En viihdy yhteisösi hartauksissa tai jumalanpalveluksissa. Synnintunto ei raasta minua. Annan helposti anteeksi itselleni puutteeni. Itse asiassa synnintuntoni on mieto ja valju kuin vedellä laimennettu limsa tai Sherlock Holmesin seikkailut lastenkirjaksi pelkistettynä.

Pyydän, että annat minun ollakin armollinen itseäni kohtaan. Sen pohjalta on helpompi kohdata ihmisten toisilleen aiheuttamaa epäreiluutta.

Vanha ystäväni alkoholisoitui. Hän syntyi homona. Tieteeltä silmänsä sulkeneet kristilliset piirit eheyttivät häntä heteroksi, ja siinä minuuden särkyessä korkki lopullisesti hukkui.

Muuttaisitko eheyttäjät biseksuaaleiksi? Treffimahdollisuuksien tuplaaminen voisi avartaa heidän näkemystään suvaitsevaisemmaksi, vaikka eihän se enää auta rasvamaksoittunutta ja aivoiltaan hapertunutta ystävääni, eikä hänen useaa kohtalontoveriaan.

Monesti hyvään pyrkivät ihmiset aiheuttavat katsomuksellaan pahaa toisille ja itselleen.

Haastattelin masentunutta palvelijaasi Matti Björkiä. Seurakunnan naistyöntekijät kokevat hänet vähättelijäksi. Hän edustaa konservatiivisia arvoja ja valittaa liberaalin kirkon painottavan liiaksi armoa.

Björk erosi seurakunnastaan tyytymättömänä sen vallankäyttöön, kiinteistöstrategiaan ja käytännön toimintaan. Herran huoneissa meno äityi armottomaksi. Kun Björk omien sanojen mukaan haki lohdutusta, kokivat työntekijät hänet uhkailijana.

Suvaitsevaisuuden suurin haaste on suvaitsemattomuuden sieto, eikä ymmärrys löydy toisinkaan päin. Voisitko liennyttää jumalattomaksi karannutta nokittelua Sinua palvelemaan pyrkivässä yhteisössä?

Kansa tutkitusti luottaa poliisiin. Salmirannassa perhettä karkottamaan saapuneet poliisit kohtasivat yllättäen toimenpidettä vastustavan kansanjoukon viime syksynä. Karkotus vietiin päätökseen näyttävällä mellakkatreenillä pippurisumutetta säästämättä.

Viitasaarella poliisi rynnäköi yhdentoista poliisin voimin hajottamaan täysin sääntöjen mukaan käyttäytyneen irakilaisperheen viime tiistaina.

Oliko poliisilla Salmirantapelkoa vai karhutreeni? Poliisi kuulemma arvioi ulkopuoliset häiriöt mahdollisiksi, ja pontevasti hajotti sekä traumatisoi perheen.

Kun ammatti-ihmisten toiminta on tätä tasoa, Taatto ole kiltti ja hautaa syvälle lakiehdotus parissa viikossa koulutettavista reservipoliiseista! Kun siinä askareessa Odinin sotilaat pääsevät irti, niin suojeltavalle suomalaisnaisellekin käy tosi kylmät.

Kaikkivaltiaana Sinulla on tutusti täysi veto-oikeus. Tapahtukoon Sinun tahtosi. Aamen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .