Kolumni: Jouluradiossa ei tarvitse miettiä, mitä soittaisi, kun aina pitää tulla tuutin täydeltä joululaulua

Jouluradio todistaa vääräksi väitteet, että joulumusiikkia soitetaan liikaa ja liian aikaisin, kirjoittaa Helena Tahvanainen.

Liikaa joululauluja vai liian vähän? Kas siinäpä pulma radiokanavilla näin joulun alla – paitsi yhdellä. Jouluradiossa ei tarvitse miettiä, mitä soittaisi, kun aina pitää tulla tuutin täydeltä joululaulua.

Jouluradio todistaa vääräksi väitteet, että joulumusiikkia soitetaan liikaa ja liian aikaisin. Ensimmäisen adventin alla aloittavan kanavan yli 700 000 viikkokuulijaa ei voi olla väärässä. Luku on viime vuodelta – tänä vuonna luku on arvattavasti paljon suurempi, sillä analoginen kuuluvuusalue on laajentunut ja nettiradioon kanavia on tullut kaksi lisää.

Jouluradio aloitti pääkaupunkiseudulla vuonna 2003. Tänä vuonna se järjestää toisen kerran joululaulupäivän, joka on kuin maallistuneempi versio Kauneimmista joululauluista. Joululaulupäivä on tänään.

Kuka tahansa missä tahansa voi järjestää yhteislaulutapahtuman, johon taustat tarjoaa Jouluradio soittamalla erityisen paljon yhteislaulettavaa joulumusiikkia pääkanavallaan.

Hitaasti kiiruhtaen tästä tulee varmasti hieno matalan kynnyksen joulunalustapahtuma. Vielä tarvitaan sitkeää sisäänajoa!

Nettiradio tarjoaa perinteisen Jouluradion rinnalla yhdeksän erilaista joulukanavaa. Uusia ovat RnB Christmas ja amerikkalaistyyppisen svengaava Happy Holidays. Vanhat tututkin ovat laidasta laitaan: Kauneimmat joululaulut, Lasten jouluradio, Rouhea joulu, Indie joulu, Klassinen joulu, Jazz joulu ja vielä samma på svenska eli Jul Radion.

Jos ei nouse joulumieli, niin mistä sitten?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.