Kolumni: Sensuroimatonta lätinää julkkisten kanssa

Formaatti kuulosti räväkältä, jopa rehvakkaalta.

Ensin tähtitoimittaja Susanne Päivärinta irtisanoutui Yleisradiosta ja syytti yhtiön johtoa sensuurista. Sitten Iltalehti palkkasi Päivärinnan ja perusti nettitelevisioonsa ohjelman Sensuroimaton Päivärinta. Siinä Päivärinta ruotii Iltalehden mukaan ”taloutta, politiikkaa, viihdettä ja urheilua entistä rohkeammin ja suoremmin”. Ohjelma oli harvinaisen suuri panostus suomalaisen sanomalehden verkkotuotantoon.

Ohjelmaa on tehty reilu vuosi. Olen katsonut 38 jaksosta yli kymmenen.

Päällimmäinen tunne on pettymys. Pidän Susanne Päivärintaa huippuammattilaisena, mutta välillä tuntuu, että Sensuroimattomassa Päivärinnassa hänestä on tehty pelle. Päivärinta on parhaimmillaan, kun hän käsittelee kovia ajankohtaisaiheita. Hän on rohkea, terävä, perehtynyt ja sinnikäs haastattelija.

Kärkäs tiukkaaminen ei kuitenkaan toimi silloin, kun käsitellään pehmeämpiä aiheita: Riitta Väisäsen intiimialueen ongelmia tai Susanna Kosken äidin kuolemaa. Eikä Jethro Rostedin, Mikael Jungnerin ja muiden tyrkkyjulkkisten kuulumisten kyseleminen vastaa minun odotuksiini ”sensuroimattomasta” journalismista. Muutenkin Päivärinta on vaikuttanut lepsummalta kuin Ylen aikoina, esimerkiksi Aku Louhimiehen haastattelussa.

Vaan mitäpä minä mistään tiedän. Tapasin juttukeikalla Iltalehden verkkopomon, jonka mukaan Sensuroimattoman Päivärinnan katsojamäärät ovat ylittäneet kaikki odotukset. Tätäkö te katsojat siis haluatte?

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .