Komissaari Kataisen luotsaama investointiohjelma laajenemassa

Investointiohjelmalla pyritään kohentamaan EU:n kilpailukykyä ja luomaan kasvua ja työpaikkoja.

Komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen (kok.) luotsaamaan investointiohjelmaan esitetään jatkoa. Komissio haluaa jatkaa ohjelmaa aluksi vuoteen 2020 saakka. Siihen mennessä investointeja pitäisi saada liikkeelle 500 miljardin euron arvosta.

– Olemme nyt nähneet vuoden sisällä, että kysyntää tämänkaltaiselle riskirahoitukselle näyttää olevan. Erityisesti pk-yritysten luototukseen on ollut enemmän kysyntää kuin alun perin arvioitiin, Katainen sanoo STT:lle puhelimitse.

Investointiohjelmalla pyritään kohentamaan EU:n kilpailukykyä ja luomaan kasvua ja työpaikkoja. Ohjelmaan kuuluu EU-varoista koottu riskirahasto, joka kattaa ensimmäisenä projektien mahdolliset tappiot. Tämän avulla houkutellaan yksityisiä sijoittajia.

Rahastolla tuetaan etenkin puhtaisiin teknologioihin ja energiatehokkuuteen keskittyviä investointeja. Kataisen mukaan uusissa investointipäätöksissä tulee huomioida paremmin se, millaista lisäarvoa rahasto tuottaa. Liikkeelle pitäisi saada sellaisia hankkeita, jotka ovat jumissa riskirahoituksen puutteen takia.

Suomessa Äänekosken biojalostamo on saanut rahaston kautta lainatakauksen. Hanke olisi hyvin todennäköisesti toteutunut myös ilman kyseistä tukea.

Suomen hallitus suhtautuu varovaisen myönteisesti investointiohjelman jatkamiseen. Hallitus kuitenkin korostaa, että ohjelman tähänastisia hyötyjä tulee arvioida huolella ennen kuin siihen pannaan lisää rahaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.