Kommentti: Hulevesiasiakas sai hepulin

Olen kirjoittanut juttuja hulevesimaksusta ennenkin ja tiedän siitä siis kohtalaisen paljon. Silti kaupungin lähettämä kirje ”hulevesiasiakkaille” sai aikaan älämölöä meidänkin tontilla.

Isäntä korotti ääntänsä ensin: ”Pitääkö sadevedestäkin saatana maksaa!”

Itse sekosin kirjeestä. Neljä sivua tiivistä tietoa, taulukoita, koreja, luokkia, roomalaisia numeroita I–V. Ja sitten V-kerroin, joka ei ole ”viides” vaan v niin kuin vähennyskerroin. Sitten tulee K-kerroin, joka on kiinteistökerroin ja X, joka on yksikköhinta ja jotka kaikki keskenään kertomalla johtavat hulevesimaksuumme: 50 euroa vuodessa.

Vaikka olen maisteri ja kokenut kunnallisbyrokratian tulkki, luin kirjettä väärin ja luulin saavani alennusta hulevesimaksuun. Laskin tontin nurmikon ja rakennetun alan suhdetta, yritin selvittää veetä ja koota ja etsin turhaan äksää.

Yleissuunnitteluinsinööri Mika Koliseva ei väittänyt vastaan, kun moitin kirjelmää sekavaksi ja vaikeaksi. Koko uuden systeemin rakentaminen on ollut sitä. Tavoitteena on kuitenkin uudistus, jossa hulevesikustannukset katetaan entistä tasapuolisemmin.

Hyvä, että kirjeessä on puhelinnumero, josta ihminen vastaa. Vinkkinä voin ehdottaa, että älä lue kirjettä väsyneenä ja nälkäisenä, voit vajota keskivaikeaan sarkasmiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .