Kommentti: Kärnän twiittien tavoittavuus yli 8 miljoonaa

Keskusta on sosiaalisen median käytössä takamatkalla ja kaipaa lisää Kärniä.

Europarlamenttiin siirtyvä Elsi Katainen patisteli (Uutissuomalainen 24.2.) keskustalaisia käyttämään sosiaalista mediaa nykyistä aktiivisemmin. Kataisen mukaan se ei riitä, että keskustalla on yksi Mikko Kärnä, jolta tulee parhaimpina päivinä useita tiedotteita ja jolla on Twitterissä yli 16 000 seuraajaa.

Monet keskustan kansanedustajat myöntävät olevansa erittäin heikkoja somessa. Toisaalta he sanovat, että talven pakkaspäivinä on mukavampi viestitellä somessa kuin jalkautua kansan pariin toreille.

Kärnän mukaan sosiaalisen median käytöstä on puhuttu paljon ja aktivoitumista on tapahtunut.

– Mutta totuus on se, että takamatkalla ollaan, Kärnä sanoo.

Kärnä ohitti olympiajoukkueen

Hän muistuttaa ahkeran twiittaajan Seppo Kääriäisen sanoneen, että sosiaalinen media on nykyajan tupailta. Siellä on oltava läsnä, missä ihmiset ovat.

Kärnän twiittien tavoittavuus oli tammikuussa vajaa 8 miljoonaa ja helmikuussa 8,7 miljoonaa, millä Kärnä oli Suomen ykkönen ja voitti muun muassa Suomen olympiajoukkueen.

Kärnän huimia lukuja selittää osaltaan se, että hänen Twitter-liikenteensä on osaksi ulkomaista tuontia, muun muassa Espanjan Kataloniasta. Muiden Suomi-Twitterin kärkisijalle nousseiden suomalaisuus-aste on huomattavasti korkeampi kuin Kärnällä.

Siitä ei kuitenkaan päästä mihinkään, että ensimmäisen kauden kansanedustaja Kärnä on nostanut itsensä somen avulla yhdeksi Suomen tunnetuimmaksi ja ahkerimmaksi poliitikoksi. Hän käyttää kunnanjohtajana käyttämäänsä työkalua nyt politiikassa.

– Jokainen tekee siellä työtä omalla persoonallaan. En sano, että minun tapani toimia on ainoa oikea, Kärnä sanoo.

Puolue hallitusohjelman vanki

Keskusta kuitenkin kaipaa lisää Kärniä, jotka osaavat haastaa muita, kehua hallituksen saavutuksia ja tehdä uusia poliittisia avauksia. Nyt puolue on liikaa hallitusohjelman vanki ja on joutunut monessa asiassa puolustuskannalle.

Eduskunnan suureen saliin puolestaan kaivattaisiin Mauri Pekkarisen terhakkuutta ja tietotaitoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "hirveän iso mies" hyppäsi rattiin ja vei auton nenän edestä

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

Vedenkäytön säännöstely Petäjävedellä jatkuu viikkoja – Uimalan puusauna kuntalaisten käytettävissä päivittäin

Turhia kilpailukieltosopimuksia pyritään karsimaan kolmikantaisesti

Mies löytyi hukkuneena Lutakon satamasta Jyväskylästä maanantaina

Kuopion kouluhyökkäystä tutkitaan myös valmistelurikoksena, haavoittuneista sairaalassa enää yksi

Maisa Torppa vahvistaa eron Jari-Matti Latvalasta Instagram-tilillään – "Olemme yhdessä pariskuntana liian kiinnostavia, jotta saisimme elää tavallista rauhallista arkea"

Syyttäjä: Turun ammattikorkeakoulun työntekijä teki haamukatsastuksia autoihin, joita ei ollut edes nähnyt

EU tuomitsee Turkin sotatoimet Syyriassa – itäisen Välimeren koeporauksiin liittyvät pakotteet etenevät

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.