Kompassi täyttyy kuorolaulusta – yli tuhat lasta kokoontuu Suomen juhlavuoden kunniaksi

Jyväskylän keskustan Kompassilla on tiistaiaamupäivällä 10.10. vauhdikas meininki. Yli tuhat Jyväskylän varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lasta kokoontuu Kävelykadulle laulamaan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Tempaus alkaa noin puoli kahdeltatoista.

Suomi 100 -tempauksessa koululaiset ja päiväkotilaiset laulavat muun muassa Keski-Suomen kotiseutulaulun, Maamme-laulun sekä Robinia. Lisäksi paikalla on Vox Aurean ja Jyväskylän normaalikoulun kuorolaisia. Säestyksestä vastaavat Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikkipedagogiopiskelijat ja Puistokadun päiväkotikoulun oppilaat.

Kuorotempauksen lisäksi koululaiset ilahduttavat bussimatkustajia laulamalla Linkin bussireiteillä. Kompassin tapahtuman jälkeen juhlinta jatkuu Mäki-Matin perhepuistossa ja Veturitalleilla kello kahdentoista jälkeen.

Muut Jyväskylän koulut osallistuvat satavuotisjuhlintaan järjestämällä laulutilaisuuksia kouluilla. Kaupungin nuorisopalvelut puolestaan jalkautuvat nuorten keskuuteen  muun muassa kouluille, kirjastoihin ja kauppakeskuksiin. Tapaamisissa nuoret voivat kertoa mielipiteitään ja toivomuksiaan kaupungin palveluista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .