Kompostointilaitoksen jälkisammutus jatkui pitkälle keskiviikkoon

Jyväskylässä Mustankorkean jätteenkäsittelykeskuksen kompostointilaitoksella tiistaina syttyneen rajun tulipalon sammutustyöt ovat jatkuneet keskiviikkona. Palokunta oli paikalla läpi yön.

–  Savua nousee vielä vähän ja jotkin kohdat tuppaavat syttymään uudestaan. Isot, palavat kohteet on saatu sammumaan, kertoo Mustankorkea Oy:n toimitusjohtaja Esko Martikainen sanoi aamulla kahdeksan jälkeen.

Martikainen arvelee, että palokunta pysyy paikalla vielä ainakin päivän ajan varmistamassa, että minkäänlaisia jälkipaloja ei synny.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa, kuinka mittavat vahingot tulipalo on aiheuttanut. Martikaisen mukaan laitoksen peräosa, eli jälkikypsytyshalli, on ilmeisesti säilynyt kunnossa, mutta ainakin etuosan kattorakenteet ja seinät ovat palaneet. Rakennuksen etuosassa sijaitsevat muun muassa kompostitunnelit.

– Vahingot ovat kohtuullisen isot. On täysin avoinna miten vauriot saadaan korjattua ja millä aikataululla, Martikainen sanoo.

Jätteenkäsittelyä ei pystytä Mustankorkean laitoksella tulipalon vuoksi tällä hetkellä jatkamaan. Biojätteen ja lietteen vastaanottoon ei pitäisi kuitenkaan tulla pidempiaikaista katkosta.

– Pyrimme hoitamaan saapuvan jätteen yhteistyökumppanien avulla. Nopea väliaikaisratkaisu löydetään vielä tänään, eli vastaanottoa pystytään jatkamaan. Se, missä jäte käsitellään, on vielä auki, Martikainen kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .