Koneiden pärinää ja isoja autoja – Mid Finland Truck Meeting kokosi kansaa Viitasaarella

Kuin tilauksesta sää lämpeni juuri ennen lauantaista Viitasaarella järjestettyä Mid Finland Truck Meetingiä. Lähes koko Viitasaaren keskustan täyttävä tapahtuma kokosi jälleen tuhansittain ihmisiä ihailemaan isoja autoja ja kromin kiiltoa.

– Kävijämäärää on vaikea arvioida, koska tapahtumaan on vapaa pääsy. Aikaisempina vuosina arviot ovat liikkuneet noin 5 000 kävijässä ja uskon, että samaan päästään nytkin, kertoi tapahtumaa järjestävän Wiitasaaren Westarit ry:n puheenjohtaja Niilo Kuulasmaa.

Kuudetta kertaa Viitasaarella järjestetyssä tapahtumassa oli esillä reilut sata kuorma-autoa ja yhdistelmäajoneuvoa ja niiden lisäksi kolmisenkymmentä pienempää ajoneuvoa.

– Meille kaikki ovat tervetulleita, kaluston ulkomuodolla ei ole merkitystä, Kuulasmaa totesi.

Raskas kalusto kiinnosti kävijöitä. Kuva: Piia Saarenketo
 

Mid Finland Truck Meeting poikkeaa muista vastaavista tapahtumista sillä, että se järjestetään keskellä kaupunkia. Usein samankaltaiset tapahtumat järjestetään moottoriradoilla tai muualla kauempana keskustoista.

– Tänne ihmisten on helppo tulla, ja se näkyy kävijämäärässä, Kuulasmaa pohti.

Tapahtuma ei ole näyttely, vaan enemmänkin kokoontumisajo, jossa ihmiset tapaavat toisiaan.

– Täällä tapaa aina tuttuja, joita näkee vain kerran vuodessa. Muuten kun rekkakuskin sosiaalinen elämä rajoittuu hyvin paljon puhelimeen ja huoltoasemilla, sinne Esson baareihin, naurahti multialainen Mikko Mäkelä.

Mäkelä pitää positiivisena sitä, että Mid Finland Truck Meetingissä on esillä käyttökalustoa, ei niinkään näyttelyitä varten rakennettuja ajoneuvoja.

– Pesuhallin kautta nämä on käytetty, mutta muuten tullaan lähes suoraan työmaalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähetetään Tikkakosken kirkosta – katso suorana kello 10

Ensimmäinen ampiaisenpisto ei ole koskaan vaarallinen, mutta moni ei tiedä, onko vakavasti allerginen pistoille

Yksi ihminen kuoli henkilöauton ja säiliörekan törmäyksessä Lumijoella

Yön uutiskooste: Jyväskylän Palokan senioritalopalon tutkinta alkaa, presidentti Niinistö aikoo jatkossakin ottaa kantaa myös toimivaltansa ulkopuolisiin asioihin

Taksikuski Emma Mäklin kuljetti Palokan palossa kotinsa menettäneitä ilmaiseksi – "Hädänalaisten auttaminen on itselleni tärkeää"

HS: Presidentti Niinistö aikoo jatkossakin ottaa kantaa asioihin, jotka eivät suoraan kuulu presidentin toimivaltaan

”Suomessa on kautta aikojen arvostettu ylenpalttista työntekoa” – työholisteja on eniten esimiehissä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.