Konkarikonsultti Jaakko Hirvola korvaa Jorma Turusen Teknologiateollisuuden johdossa

Jaakko Hirvola on valittu työmarkkinajärjestö Teknologiateollisuuden toimitusjohtajaksi. Hän seuraa keskeisen vientiliiton johdossa Jorma Turusta, joka jatkaa tehtävässään kesäkuun loppuun asti.

Hirvola, 58, siirtyy Teknologiateollisuuden johtoon tilintarkastus- ja konsulttiyhtiö EY:n toimitusjohtajan paikalta. Hän on toiminut konsulttina ja johtotehtävissä EY:n lisäksi Capgeminillä ja Affectolla.

– Konsulttina minulla on ollut etuoikeus tutustua laajasti alan yrityksiin ja nähdä, miten niissä on tartuttu toimialamurrosten, digitalisaation ja globalisaation tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Näiden kokemusten rohkaisemana on innostavaa päästä rakentamaan teknologiateollisuuden yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä kohti kansainvälistä menestystä, Suomen parhaaksi, Hirvola sanoi tiedotteessa.

Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa kehui Hirvolaa alalla tunnetuksi ja tunnustetuksi kasvun ja uudistumisen puolestapuhujaksi.

– Hän tuntee erinomaisesti teknologiateollisuuden tilanteen ja haasteet. Digitalisaation asiantuntijana hän tietää, miten nopeaa Suomen ja maailman muutos tällä hetkellä ja varsinkin tästä eteenpäin on, Siilasmaa sanoi.

Teknologiateollisuuden johdossa vuodesta 2010 toiminut Turunen ilmoitti lähdöstään helmikuussa. Hän kertoi aikovansa jatkaa uraansa itsenäisenä neuvonantajana, hallitusammattilaisena ja jatko-opiskelijana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Nuori mies potkaisi vieraasta autosta sivupeilin rikki ja löi nyrkillä sivulasiin Keuruulla

Star Warsin uudet suunnitelmat julkaistiin – seuraavaksi kerrotaan tarinoita Jedien kulta-ajoilta

Yritykset tukivat liikkumista viime vuonna keskimäärin 230 eurolla työntekijää kohti – "Kuntobonukset eivät saa johtaa epätasa-arvon tunteisiin työyhteisöissä"

Poliisi tapasi maanantai-iltana useita ajo-oikeudettomia kuskeja Jyväskylässä ja Äänekoskella

Syyttäjä: Häkkäsen ex-avustaja palautti kahdelta yrittäjältä saamansa rahat vasta poliisitutkinnan alettua – puolustuksen mukaan kyse vanhojen lainojen maksamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriö varautuu koronaviruksen vuoksi – asetti työryhmän torjuntatoimien suunnitteluun ja johtamiseen

Jyväskyläläisäiti kuvaa Facebook-päivityksessään aamuista episodia, jossa lapset jäivät lukkojen taakse autoon – "Että sellainen maanantai"

Lappiin odotettavissa poikkeuksellinen tulvakevät, kriittisimmät paikat ovat Kemijoen, Ounasjoen ja Ivalojoen alueilla

Muovinkeräys pakolliseksi tuhansilla kiinteistöillä Keski-Suomessa – taloyhtiöiden jätekatoksissa on ahdasta jo nyt

Ex-oikeusministerin ex-erityisavustaja syytteessä törkeästä lahjuksen ottamisesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.